Top
  >  Eten & Drinken   >  Getrouwde vrouwen drinken meer


Valt het je de laatste tijd op dat je wel erg vaak een wijntje neemt? Misschien komt dit wel omdat je getrouwd bent, want getrouwden vrouwen schijnen meer te drinken.

Uit een onderzoek van de universiteit van Cincinnati is gebleken dat getrouwde vrouwen meer alcohol drinken dan weduwen, gescheiden en vrijgezelle vrouwen, terwijl getrouwde mannen juist minder drinken. Tot deze conclusies kwamen sociologen nadat zijn duizenden mensen uit Wisconsin hadden bestudeerd.

Getrouwde mannen

Zo bleek dat mannen over het algemeen meer drinken dan vrouwen en vaker kampen met een drankprobleem. Maar getrouwde mannen blijken echter aanzienlijk minder alcohol te drinken dan weduwnaars, vrijgezelle en geschieden mannen. Volgens de onderzoekers komt dit omdat getrouwde mannen zich aanpassen aan het drinkpatroon van hun vrouw.

Vrouwen tonen echter het tegenovergestelde gedrag. Getrouwde vrouwen drinken namelijk meer aangezien zij ook het drinkgedrag van hun echtgenoot overnemen. Als vrouwen eenmaal weduwe worden of gescheiden zijn is de invloed van de man weg en drinken zij weer minder alcohol.