Top
  >  Relatie   >  Gevangenisstraf voor vrijpartij in taxi Dubai


Een Ierse man en een Britse vrouw zullen hun ritje in een taxi in Dubai niet snel vergeten. Het stel is namelijk veroordeeld tot een gevangenisstraf vanwege een vrijpartij in een taxi.

In de Verenigde Arabische Emiraten gelden strikte wetten als het gaat om seksgerelateerde kwesties. Hoewel er weleens een oogje wordt dichtgeknepen heeft een rechter in Dubai een stel veroordeeld tot 3 maanden gevangenisstraf vanwege een vrijpartij in een taxi afgelopen mei. De man en de vrouw worden ervan beschuldigd kledingstukken te hebben uitgetrokken en elkaar te hebben geliefkoosd. Het stel ontkent alle beschuldigingen en zegt dat de taxichauffeur het verhaal heeft verzonnen na een meningsverschil over het bedrag van de rit.

Zodra het koppel hun straf heeft uitgezeten, worden ze het land uitgezet. Het stel kan nog wel in beroep gaan tegen het vonnis van de rechter. Overigens is dit niet de eerste keer dat westerlingen worden veroordeeld tot een gevangenisstraf omdat zij zich niet zouden houden aan de sociale omgangsvormen. In 2008 werd een British stel veroordeeld tot 3 maanden celstraf, omdat zij seks hadden gehad op een strand in Dubai en in 2010 kreeg een ander British koppel een maand gevangenisstraf voor elkaar op de mond zoenen in een restaurant.