Top
  >  Eten & Drinken   >  3 tips voor gezonde traktaties op school


Het is ieder jaar weer lastig iets lekkers en gezonds te vinden om je kinderen mee te geven als traktatie op school. Daarom vind je hieronder tips voor gezonde traktaties op school.

Er wordt al vaak op een zakje chips, snoep of een ijsje getrakteerd en je wilt toch wel dat ze met iets lekkers en gezonds aan kunnen komen. Vaak vinden kinderen gezonde hapjes saai, maar als je zorgt dat het er lekker uit ziet kan een gezond hapje ook erg goed in de smaak vallen! Met de volgende tips maak je gezonde traktaties voor op school.

Zakje gezonde patat

Vouw verschillende kleuren papier tot een patatzakje en plak ze vast. De verschillende kleuren zorgen voor een vrolijk en feestelijk geheel. Snijd dan komkommer, wortel en kaas tot reepjes en doe van alles wat in een zakje. Zo krijg je een lekker en gezond zakje patat.

Krokodil met knakworstjes

Als traktatie maak je van een komkommer een grote krokodil, met satéprikkers op zijn rug. Ieder kind krijgt als traktatie een satéprikker met iets lekkers. Je begint door van een komkommer een krokodil te maken. Uit de voorkant van de komkommer snijd je een stukje uit, dit wordt dan zijn bek. Uit een stukje kaas snijd je 4 poten, die leg je dan tegen de komkommer aan. Ook de tanden snijd je uit een stukje kaas. Die leg je vervolgens in de bek die je net van de komkommer hebt gemaakt.

De ogen snijd je ook uit een stukje kaas, en plaats je aan de voorkant zodat het steeds meer op een krokodil begint te lijken. Tot slot doe je aan een stuk of 20 satéprikkers, ligt eraan hoeveel kinderen er in de klas zitten, een blokje kaas en een knakworstje. Deze prik je dan op de rug van de krokodil en een makkelijke en gezonde traktatie is gemaakt!

Fruitstokjes

Snijd een meloen doormidden en leg één helft met de platte kant naar beneden op een schaal. Nu kun je aan een lange satéprikker allerlei verschillende soorten fruit doen, zoals kiwi, partjes mandarijn, aardbei, ananas, mango en natuurlijk meloen. Aan de satéprikker, die nu vrolijk gekleurd is door al het fruit, prik je bovenaan een papierenbloem zodat het er nog feestelijker uit ziet. Alle stokjes prik je in de halve meloen en het uitdelen kan beginnen!