Top
  >  Lifestyle   >  Goede voornemens volhouden


Een nieuw jaar betekent voor veel vrouwen het maken van goede voornemens. Daarom lees je hier hoe je goede voornemens, ondanks de struikelblokken, kunt volhouden.

Elke keer wanneer het oude jaar ten einde is gekomen en het nieuwe jaar begonnen is begint het bij veel mensen te kriebelen, het is tijd voor goede voornemens. De 1 wilt vaker sporten, de ander stoppen met roken en er is ook altijd wel iemand die dit jaar toch echt gaat sparen. Het maken van goede voornemens is niet zo moeilijk, het volhouden daarvan des te meer. Daarom vind je naast 3 gouden tips voor het waarmaken van goede voornemens, ook hoe je de 3 meest voorkomende struikelblokken ontwijkt.  

Verleiding

Ben je van plan om in dit  jaar goede voornemens te maken en ze ook vol te houden, houd dan rekening met de 3 struikelblokken waarop goede voornemens vaak mislukken. Grootste struikelblok bij het volhouden van goede voornemens is teveel verleiding. Als jij besluit minder te snoepen, koop zelf dan ook geen snoep, op deze manier kom je niet in de verleiding om het op te eten.

Motivatie

Tweede punt waarom goede voornemens vaak mislopen is gebrek aan motivatie. Dit kun je voorkomen door alleen goede voornemens te maken die je ook echt wilt bereiken. Maak geen goede voornemens waarvan je weet dat ze niet realistisch zijn. Daarnaast kun je beter 2 goede voornemens kiezen dan 5 waarvan je van te voren al weet dat je ze niet waar kunt maken.

Tijdgebrek

Op de derde plaats mislukken goede voornemens vaak vanwege tijdgebrek. Ook daarom is het belangrijk dat je niet teveel goede voornemens maakt, maar er een aantal kiest die je echt graag wilt waarmaken. Zorg dat je de goede voornemens meeneemt in je agenda en planning en zet jezelf er toe tijd voor vrij te maken.

Steunen

Naast de 3 grootste struikelblokken zijn er ook nog 3 gouden tips die je helpen bij het naleven van je voornemens. Vertel je omgeving over je voornemens en maak er geen geheim van, op deze manier kunnen anderen je steunen en zal je minder snel de neiging hebben om ermee op te houden.

Plan van aanpak

Denk daarnaast van te voren na over de aanpak. Schrijf op hoe je de voornemens wilt bereiken en ik welk tijdsbestek. Maak ook een overzichtelijk lijstje met daarop alle voordelen van jou goede voornemen, hang dit ergens in huis op waar je het vaak ziet.

Beloning

Als laatst, stel jezelf een beloning in het vooruitzicht. Is jou goede voornemen bijvoorbeeld stoppen met roken, reken dan uit hoeveel je hier jaarlijks mee bespaart en beloon jezelf door van dat geld op vakantie te gaan of iets anders te doen wat je graag wilt.