Top
  >  Algemeen   >  Griep bij mannen is erger dan bij vrouwen

Griep bij mannen
Heeft jouw man last van griep? Kijk dan uit als je hem ervan beschuldigt dat hij zich aanstelt. Want een onderzoek heeft aangetoond dat griep bij mannen erger is dan bij vrouwen.

Volgens wetenschappers van de Amerikaanse Johns Hopkins University slaat de griep harder toe bij mannen dan bij vrouwen. De onderzoekers kwamen tot deze conclusie nadat ze cellen uit de neuzen van mannen en vrouwen haalden en deze blootstelden aan het griepvirus influenza A. In de vrouwelijke cellen vermenigvuldigde het virus zich minder dan in de cellen van de mannen. Hoe dat komt? Het vrouwelijke hormoon oestrogeen werkt als bescherming tegen de agressieve symptomen van de griep. Mannen hebben deze bescherming niet.

Daarnaast speelt je opvoeding ook een belangrijke rol in hoe je met de griep omgaat. Als je als kind zijnde direct onder de wol werd gestopt als je niet lekker was, dan ga je als volwassene ook sneller naar bed. Hierdoor kunnen mannen die als kind overmatig vertroeteld zijn door hun moeder de griep nog heftiger ervaren.