Top
  >  Familie   >  Hartverscheurende oproep van ouders die 3 kinderen verloren bij MH17

3 kinderen verloren bij MH17
Marite Norris en Anthony Maslin verloren hun 3 kinderen en de vader van Marite bij de MH17 vliegramp. In een hartverscheurende oproep vragen de ouders aan Rusland en Oekraïne om de oorlog te stoppen.

De Australische Marite, Anthony, hun kinderen de 12-jarige Mo, de 10-jarige Evie en de 8-jarige Otis en grootvader Nick waren afgelopen zomer op vakantie in Amsterdam. De ouders bleven nog even in Nederland, terwijl opa en de 3 kinderen alvast terug naar huis vlogen. De familie zat in vlucht MH17 die boven Oekraïne werd neergehaald.

De ouders hebben gister via een verklaring, die is uitgegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken van Australië, laten weten dat ze niet begrijpen waarom het vliegtuig is neergehaald. Ze noemen hun leven sinds hun kinderen er niet meer zijn een constante hel. In een emotionele brief vraagt het stel om de oorlog te stoppen.

Verklaring ouders: Onze kinderen zijn ons afgenomen

“Onze kinderen zijn ons afgenomen vanwege een oorlog waar wij, noch ons land, iets mee te maken hebben. Respecteer alsjeblieft de herinnering aan onze kinderen en stop deze nutteloze oorlog” staat in de verklaring.

“Ook al zijn onze kinderen er niet meer, onze liefde en respect voor hen blijft onbeperkt en onvoorwaardelijk. Dat zal nooit meer weggaan. De laatste 3 maanden hebben ze in een koude kamer aan de andere kant van de wereld gelegen. Dit feit verzoenen met de wetenschap dat onze kinderen spiritueel bij ons zijn, is één van de moeilijkste en meedogenloze uitdagingen van ons huidige leven.”

“Onze liefde en respect voor onze kinderen blijven onbeperkt en onvoorwaardelijk. Dat zal nooit afnemen, onze kinderen waren onze complete wereld. We zijn de 2 gelukkigste mensen op de planeet geweest. Wat nu overblijft, is het eren van onze kinderen.”

“Wij eren Mo en zijn wijsheid, zijn goede hart en zijn totale onbaatzuchtigheid. Mo is rustig en verwelkomend. Mo kan mensen van alle leeftijden en achtergronden accepteren, zorgen dat ze zich speciaal voelen en ze laten merken dat ze met een buitengewoon iemand omgaan.”

“Wij eren Evie en haar grenzeloze, onbeperkte liefde. Ze is empathisch, mooi, grappig, artistiek en creatief. Iedereen herinnert zich haar zachte geest, warmte en ongelofelijke vriendelijkheid.”

“Wij eren Otis en zijn totale en imponerende fascinatie voor alle dingen buiten, groot en klein, dichtbij en ver weg. Otis biedt ons een zorgeloze vreugde en lach en dat is misschien wel het krachtigste geschenk.”