Top
  >  Lifestyle   >  Helft Nederlanders spendeert te veel aan leuke spullen


Moet jij ook weleens iedere euro omdraaien omdat je jezelf hebt laten gaan tijdens het winkelen? Je bent niet de enige. De helft van alle Nederlanders spendeert namelijk te veel geld aan leuke en luxe spullen, waardoor ze aan het eind van de maand geen geld meer over hebben.

Uit een studie van Wijzer in geldzaken, onder 830 Nederlanders van 18 jaar en ouder, is gebleken dat de helft Nederlanders te veel spendeert aan leuke spullen. Het lijkt erop dat 50 procent van alle volwassen liever in het bezit is van leuke spullen, dan dat zij aan het aan het eind van de maand geld over hebben. Mensen geven het liefst hun geld uit aan een vakantie. Onder mannen zijn gadgets een populaire uitgavenpost en vrouwen besteden hun geld natuurlijk aan mode. Ook in de supermarkt kopen veel mensen producten die niet op hun boodschappenlijstje staan. Bijna een kwart van de ondervraagden koopt meer boodschappen dan noodzakelijk.

1 op de 3 mensen heeft echter helemaal geen geld voor luxe aankopen. Gezien de meerderheid het liefst alles koop wat zijn of haar hartje begeert, staan veel mensen aan het eind van de maand rood. Het lijkt erop dat Nederlands niet met geld om kunnen gaan, maar uit het onderzoek kwam echter ook naar voren dat wij sparen nog niet zijn verleerd.