Top
  >  Relatie   >  Helft Nederlandse vrouwen zoende met andere vrouw

Vrouwen zoenen
Als het op biseksuele experimenten aankomt zijn veel vrouwen daar niet vies van. Zo heeft de helft van de Nederlandse vrouwen weleens gezoend met andere vrouw.

Uit een onderzoek van tijdschrift Viva, onder 500 Nederlandse vrouwen van rond de 30 jaar, is gebleken dat steeds meer dames bisgierig zijn. Bijna de helft van de vrouwen heeft dan ook ooit een andere vrouw gezoend. Van de ondervraagden die het ooit hebben gedaan beviel het bij 38 procent zo goed dat zij het graag nog een keer zouden doen. Bij de dames die hier geen ervaring mee hebben, zou 10 procent het wel willen proberen.

Seks met andere vrouw

Qua seks blijkt de Nederlandse vrouw iets minder ervaren. Bijna een kwart deelde ooit het bed met een vrouw en daarvan vond 22 procent het voor herhaling vatbaar. Ook gaf 18 procent toe het graag eens te proberen en omschreef 28 procent zichzelf als een beetje bi en zegt 9 procent dit volledig te zijn.

Als het op trio’s aankomt, zijn de ondervraagden wel minder enthousiast. 30 procent zou het dan ook nooit doen. Bijna 1 op de 5 vindt de gedachten best opwindend en 39 procent zegt goed te moeten nadenken wanneer haar vriend dit zou voorstellen.

Toch fantaseren we wel graag over andere vrouwen. 13 procent doet dit vaak en bijna de helft soms. Op de vraag welke vrouw ze het liefst willen zoenen, komt Scarlett Johansson met 16 procent als winnares uit de bus. Daarna volgt van Katja Römer Schuurman met 12 procent, Angelina Jolie met 8 procent en de lippen van de beste vriendin met 4 procent.