Top
  >  Lifestyle   >  Helft werknemers misdraagt zich op bedrijfsfeestjes


Bijna de helft van de Nederlandse werknemers misdraagt zich tijdens bedrijfsfeestjes. De gevolgen daarvan zijn niet mis, want 20 procent wordt hierdoor ontslagen en nog eens 20 procent loopt imagoschade op.

Op een bedrijfsfeestje is er meestal wel een collega die je net iets te enthousiast begroet. Ook drinken er meestal wel een paar mensen een glaasje teveel, waardoor ze zich niet meer normaal gedragen. Volgens een onderzoek van Monsterboard misdraagt 45 procent van de Nederlandse werknemers zich weleens tijdens een bedrijfsfeestje.

Aan het internationale onderzoek deden ongeveer 3.700 mensen mee. 37 procent daarvan gaf aan zich weleens misdragen te hebben op bedrijfsfeestjes, wat betekent dat Nederland iets boven het gemiddelde ligt. Werknemers in Engeland misdragen zich het meest, hier gaf wel 64 procent aan dat ze weleens vervelend gedrag vertoonden op een bedrijfsfeestje. Italiaanse werknemers zijn wel heel netjes, maar 18 procent hiervan ging weleens de fout in.

Kerstborrel

Wanneer over enkele weken de traditionele kerstborrels van bedrijven weer plaatsvinden, kan iedereen zelf kijken hoeveel collega’s zich niet helemaal gepast gedragen. Wanneer je dan met die dronken collega aan een tafeltje staat, kun je je altijd nog inbeelden dat je met een nuchtere Italiaanse collega staat te praten. Of je bedenkt dat het nog erger geweest was wanneer je in Engeland werkte.