Top
  >  Eten & Drinken   >  Het fruitdieet


Mocht je heel erg van fruit houden dan zou het fruitdieet wel eens kunnen slagen. Maar eet je nu al geen 2 stuks fruit per dag, dan is het verstandig om er goed over na te denken. Bij het fruitdieet eet je, zoals de naam van het dieet al zegt, bijna alleen maar fruit.

Veel verschillende fruitsoorten vliegen je bij het fruitdieet om de oren. Maar liefst 7 verschillende soorten fruit mogen gegeten worden tijdens het dieet. Zo mag je olieachtige vruchten, zaden, zoete vruchten, zure vruchten, droge vruchten, noten en gematigd zure vruchten met elkaar afwisselen. Het fruitdieet is een dieet dat je 2 dagen per week volgt, de rest van de week eet je dus normaal. Normaal eten houdt dan niet in dat je opeens wel chips en koek mag. Als je je op de normale dagen te buiten gaat aan allerlei lekkere dingen, dan werkt het fruitdieet niet.

Maaltijdplan

Er zijn verschillende maaltijdplannen voor het fruitdieet maar om je een idee te geven, staat hier vast één maaltijdplan voor een hele dag. Je kunt de dag beginnen met wat meloen, limoensap en rozijnen. Voor de lunch neem je zoveel abrikozen, sinaasappelen, papaja’s en perziken als je maar wilt. En voor het avondeten staan frambozen, druiven en braambessen op het menu.

Het is ook erg belangrijk om genoeg tussendoortjes te eten. Je kunt denken aan komkommer, aardbeien, vijgen, dadelpruimen, kiwi’s, tomaten, mango, granaatappels en peren. Het fruit kun je volgens dit dieet beter niet in de supermarkt kopen, het is beter om voor biologisch geteeld fruit te gaan.

Regels

Omdat je tijdens het fruitdieet eigenlijk alleen maar fruit neemt, is het belangrijk dat je ook veel noten en vijgen eet. Als je dit niet doet dan kan je lichaam niet genoeg eiwitten op slaan. Elke dag moet je ook 1 of 2 multivitaminetabletten in nemen.

Verdeel het fruit gelijkmatig over de dag, liever 6 kleinere porties, dan 3 grote. Extra beweging is natuurlijk ook altijd bevorderlijk voor het afvallen, elke avond een wandeling maken kan dus geen kwaad.