Top
  >  Eten & Drinken   >  Het soepdieet


Nu de zomer weer voor de deur staat willen we allemaal wel wat pondjes kwijt, maar wat als je snel een flink aantal kilo’s kwijt wil? Dan is het soepdieet de oplossing. Met het soepdieet kun je in 7 dagen tijd wel 4 tot 7 kilo afvallen, maar dan moet je je wel aan de strenge regels houden.

Het soepdieet kent strenge regels, omdat je anders nooit in zo’n korte tijd zoveel kunt afvallen. Het dieet vergt veel doorzettingsvermogen, want zonder dat is het moeilijk om je gewenste resultaat te bereiken. De belangrijkste regel van het soepdieet is dat je het dieet niet langer dan 7 dagen achter elkaar mag volgen. Na 7 dagen stop je voor minimaal 2 dagen met het dieet, omdat je lichaam anders te weinig voedingsstoffen binnen krijgt en dan werkt het averechts.

Regels

De 2 dagen dat je niet met het soepdieet bezig bent, probeer je zo normaal mogelijk te eten. Ga dus niet opeens heel veel eten, want dan kun je last krijgen van het jojo effect. Na de 2 dagen gewone voeding, kun je weer 7 dagen lang het soepdieet volgen. Tijdens het soepdieet zijn er bepaalde dranken die je niet mag drinken, zoals alcohol, koolzuurhoudende dranken en sportdranken. Bovendien zal het soepdieet voor veel mensen wennen zijn, want er mag geen brood gegeten worden.

Basissoep


Het soepdieet betekent niet dat je allerlei lekkere soorten soep, zoals champignonsoep, kippensoep of tomatensoep mag eten. Het dieet draait om een basissoep die je iedere dag moet eten, het voordeel is dat je er zoveel mogelijk van mag eten. Maak de basissoep dan ook zoals de soep hoort volgens het soepdieet.

Ingrediënten voor de basissoep:

  • 4 wortelen
  • 1 witte kool
  • 6 grote uien
  • 1 bos selderij
  • 3 grote tomaten
  • 3 groene paprika’s
  • 1 pak soepmix

Maak de soep verder op smaak met peterselie, oregano, vetarme bouillonblokjes, tabasco, rozemarijn, chilipepers, knoflook, tijm en sojasaus. Het is belangrijk dat je absoluut geen zout toevoegt aan de soep.

7 dagen

De eerste dag mag je zoveel soep  en fruit mag eten als je wilt. De keuze wordt wat beperkter op de tweede dag, want dan mag je geen fruit eten. Wel eet je dan groenten en soep en bij het avondeten één aardappel uit de oven of als je dat liever hebt, gekookt. Dag drie staat in het teken van fruit, soep en groenten. Ook op deze dag mag je er zoveel van nemen als je op kan.

Op de vierde dag mag je melk drinken en maximaal 8 bananen eten. Natuurlijk staat ook vandaag weer soep op het menu. De dag daarna, dag 5 alweer, mag je ongeveer 400 gram vis, rundvlees of kip met zes tomaten eten. Ook de soep moet vandaag gegeten worden en om je lichaam te reinigen wordt minimaal 8 glazen water geadviseerd.

Rundvlees, groenten en soep mag je de hele dag door eten op dag zes van het soepdieet. Op de laatste dag van het soepdieet, dag 7, eet je zilvervliesrijst en verse fruitsappen, hoeveel je maar op kunt. Ook op de laatste dag moet minimaal één keer de soep gegeten worden. Mocht je tijdens het soepdieet last krijgen van je darmen, dan kun je een kopje muesli of zemelen nemen.