Top
  >  Lifestyle   >  Hoe voorkom je stress na je vakantie?


De vakantie is heerlijk en daar geniet je met volle teugen van, maar helaas komt er altijd een punt waarop het gewone leven weer begint. Je moet aan het werk, de kinderen naar school en het huishouden moet worden gedaan. Kortom, hoe voorkom je stress na de vakantie?

Na een fantastisch vakantie val je heel gemakkelijk van een zonnige vakantiewolk zo weer in de dagelijkse sleur. Probeer dan maar eens te voorkomen dat je niet in een after-vakantiedip komt. Niemand zal zeggen dat het gemakkelijk is, maar misschien dat de volgende tips je helpen bij het voorkomen van stress na je vakantie?

Vakantieboek

Maak samen met je kinderen een vakantieboek van jullie vakantie. In dit vakantieboek kun je alle herinneringen aan de vakantie kwijt, zoals foto’s, bonnetjes, folders of misschien zelfs een beetje zand van jullie vakantiebestemming. Dat is leuk voor later of om aan vrienden en familie te laten zien en tegenwoordig kun je heel gemakkelijk online een fotoboek in elkaar zetten!

Weer aan het werk

Als je terug komt van vakantie, ga dan niet direct aan het werk. Probeer 1 of 2 dagen extra vrij te nemen om thuis te acclimatiseren.  Regelen bijvoorbeeld dat je pas op woensdag weer begint met werken in plaats van op maandag. Dan heb je een paar extra dagen om bij te komen van de vakantie en duurt je eerste werkweek ook een stuk korter.

Tijd voor jezelf

Eigenlijk moet je iedere dag wel een momentje voor jezelf hebben, een momentje waarin jij iets kunt doen waar jij van houdt. Luister bijvoorbeeld naar muziek, lees een boek of ga een stuk wandelen. Het maakt in principe niet uit wat je doet, als jij er maar blij van wordt en er energie van krijgt.

Plaatselijk gerecht

Kook als je thuis bent weer eens iets wat je op je vakantiebestemming vaak gegeten hebt. Zo haal je het vakantiegevoel toch nog een beetje terug en misschien waan je jezelf wel weer op die zonnige bestemming waar je al die avonturen hebt meegemaakt.

Doelen

In de vakantie heb je tijd zat om na te denken over wie je bent en wat je wilt bereiken, je stelt doelen. Helaas doe je er na de vakantie vaak vrij weinig mee. Probeer dat na deze vakantie anders te doen en ga echt aan de slag met deze doelen! Je zult merken dat je er energie van krijgt en dat je trots op jezelf zult zijn wanneer je de doelen bereikt hebt!

Sporten

Met sporten sla je twee vliegen in één klap, want je bent gezond bezig en daarnaast raak je meteen je vakantiekilo’s kwijt. Trek daarom een vriendin, je man of iemand anders uit zijn of haar luie stoel en ga aan de slag! Samen is het toch vaak gezelliger dan alleen en makkelijker vol te houden, maar als er echt niemand mee wilt, ga dan toch alleen!