Top
  >  Familie   >  Hond redt leven van 1-jarige

Hond redt leven 1 jarige
Een blindengeleidehond heeft het leven van een 1-jarige jongen gered. De viervoeter wist te voorkomen dat de baby werd aangereden door een auto.

Jessica Cowley, uit het Engelse Lancashire, is haar labrador Jet voor eeuwig dankbaar. Jessica, haar 1 jaar oude zoon Jacob en haar blindengeleidehond stapten net van de stoep om bij de ingang van een parkeerplaats over te steken toen de vrouw piepende banden van een auto hoorde. Tegen alle regels in rukte Jet zich los van Jessica en duwde de kinderwagen weg, zodat Jacob niet werd aangereden.

Hoewel de kinderwagen omviel, hield de baby er alleen een snee in zijn lip aan over. Jessica Cowley werd zelf wel geraakt door de auto, maar raakte niet ernstig gewond. Ze is dan ook ontzettend trots op haar hond. “Ze was erg bezorgd om mij, maar toen ze me eenmaal in mijn gezicht had gelikt en gecontroleerd had dat ik bij bewustzijn was, vond ze het goed. Ze is hier niet voor opgeleid, maar ze is altijd heel beschermend geweest naar Jacob toe. Ze houdt van hem en beschouwt hem als haar eigen kind,” laat de blinde vrouw weten aan The Telegraph.