Top
  >  Mode & Beauty   >  Huidverzorging tips voor de winter


Je huid heeft altijd aandacht nodig maar in deze tijd nog net een beetje meer. Eerder kon je al lezen hoe je jouw huid herfstklaar kunt maken en nu komen er nog meer handige huidverzorging tips voor de winter aan bod.

De zomer is voor je huid een veel beter seizoen, maar helaas is het niet altijd zomer. In de winter vraagt je huid om meer bescherming tegen die gure kou, regen, temperatuurverschillen en wind. Met deze huidverzorging tips kun je ervoor zorgen dat je huid in de winter net zo goed aanvoelt als in de zomermaanden.

De gezichtshuid
Als het buiten kouder wordt, merk je dat ook meteen aan je gezichtshuid. In de winter kun je voor het verzorgen van je gezichtshuid het beste gaan voor een vette, vochtinbrengende crème. Om je gezicht aan het eind van de dag te reinigen kun je het beste een zachte olie gebruiken.

Om je gezicht nog meer te beschermen tegen de enorme wind en de temperatuurswisselingen, kun je een sjaal of muts gebruiken.

De lichaamshuid
Je lichaamshuid heeft ook te lijden onder de winter ook al wordt het beschermd door een lekker dikke laag kleding. Gebruik daarom bij het douchen liever vochtinbrengende douche en bad producten en absoluut geen zeep.

Na het douchen, kun je het beste meteen je huid droog deppen en insmeren met een vochtinbrengende crème. Je hoeft dus niet te wachten tot de huid helemaal droog is, want een lichtvochtige huid neemt de crème nog beter op.

Lippen
Je ziet veel gebarsten lippen in de winter. Wanneer je een trekkerig gevoel krijgt bij de lippen, ga je ze als vanzelf met je tong bevochtigen. Doe dit alsjeblieft niet, want daardoor droogt de huid uit en gaat het stuk. Houd vooral in de winter een verzorgende stift bij de hand en smeer je lippen zo vaak als nodig in.

Handen
Tijdens de wintermaanden krijgen de meeste vrouwen ook snel last van droge handen, het is daarom ontzettend belangrijk dat je ook je handen goed beschermt tegen de kou. Dit kun je doen door ze in te smeren met een vochtinbrengende handcrème en door handschoenen te dragen.

Voeten
Je voeten moet je ook absoluut niet vergeten te verzorgen in de winter, want ook die hebben te lijden in deze tijd van het jaar. Wanneer de huid van je voeten droog en gebarsten is, smeer ze dan voor je naar bed gaat in met een vette crème en draag er sokken overheen om de boel schoon te houden.

Haar
Niet alleen je huid maar ook je haar verdient een beetje extra aandacht tijdens de winter. Kies een goede, verzorgende shampoo en verwen je haar na het wassen altijd met een conditioner. Het makkelijkste is een conditioner die je niet hoeft uit te spoelen, maar het is beter er één te kiezen die je wel uit moet spoelen.

Föhn je haar in de winter zo min mogelijk, want daardoor droogt je hoofdhuid uit. Draag om je haar en hoofdhuid te beschermen tegen de wind en kou een muts of petje.