Top
  >  Familie   >  Ideeën babykamer voor meisjes


Bij babykamers voor meisjes denk je al snel aan roze en lieflijk, maar natuurlijk zijn er verschillende mogelijkheden om dit toe te passen. Hieronder staan een aantal ideeën voor een babykamer voor meisjes.

Wanneer je van te voren al weet dat je een meisje krijgt, kun je daar mooi op inspelen door de babykamer speciaal voor je dochter in te richten. Zo kun je gaan voor een hartjesmuur, die de kamer helemaal opvrolijkt of juist voor een donkere stijlvolle babykamer. Voor meer ideeën voor babykamers voor meisjes, kijk je naar de volgende ideeën.

Bruin


In deze babykamer voor meisjes staan bruine meubels, dit is de perfecte oplossing als je de babykamer niet te roze wilt hebben. Om het toch een babykamer voor meisjes te houden, verf je de muren roze en gebruik je roze accessoires. Ook de gordijnen voor het raam maken de babykamer meisjesachtig.

Bloemen


Deze bloemenkamer is een echte meisjeskamer! De bloemen en de roze kleuren maken de babykamer tot een gezellige kamer voor je pasgeboren dochter. Om deze kamer zelf te creëren geef je de muren een lichtroze kleur en zet je een babybedje neer met een gebloemd dekentje.

Fleurig


Wil je wel een echte meisjeskamer, maar niet te roze? Ga dan voor een kamer zoals deze. Met oranje roze muren fleur je een saaie kamer helemaal op en de witte meubels zorgen voor een niet te schreeuwerig effect. Om te voorkomen dat de muren te kaal worden, kun je een strook behang met Disney figuren plakken. Zorg in deze kamer voor veel wit, omdat het anders te fel wordt.

Donker


Deze babykamer voor meisjes is heel anders dan de voorgaande. Het idee voor een donkere kamer is heel geschikt voor ouders die geen standaard roze babykamer willen. Dit is een mooie stijlvolle kamer die je zelf eenvoudig na kunt maken. Bruine wanden en een donkere vloer breng je tot leven met paars roze accenten. Ook roze schilderijen en accessoires maken deze donkere kamer helemaal.

Roze


Het roze in deze babykamer is net iets anders dan het babyroze dat we meestal zien. Met deze roze muren en een donkere houten vloer kom je al een heel eind, maar de gebloemde accessoires maken het geheel mooi af. Leg een groot zacht vloerkleed op de grond, waar je dochter straks op kan kruipen en vergeet ook de knuffels niet.