Top
  >  Lifestyle   >  Ideeën voor opfrissen interieur


Heb je je huis al jaren hetzelfde en zou je graag iets anders willen, maar heb je geen zin in een totale verbouwing? Verander dan kleine delen van de kamer waardoor je toch het gevoel hebt dat je iets nieuws hebt.

Iedereen is wel eens toe aan iets nieuws, maar niet iedereen heeft zin in een complete make-over. Met een paar veranderingen kun je al heel anders tegen een ruimte aankijken. Hieronder vind je daarom ideeën voor het opfrissen van je interieur.

Behang

Kies voor een leuk behangetje om die ene saaie muur een opfrisbeurt te geven. Tegenwoordig wordt behang niet veel meer gebruikt voor de woonkamer, maar er zijn nog hartstikke veel leuke behangsoorten te krijgen. Zo kun je gaan voor een wit behangetje met een motiefje. Zorg ervoor dat je behang kiest waar je overheen kunt verven zodat je voor een kleur kunt gaan die bij jouw woonstijl past. Het is ook heel geschikt voor lichte woonkamers, die je toch wat meer kleur wilt geven. Kies voor een lichte verf die het behang mooi afmaakt.

Verf

Houd je van felle kleuren, schilder dan één hele muur in de kleur die je mooi vindt. Gaat dat je iets te ver, dan kun je ook gaan voor een vak in een bepaalde kleur. Je kunt bijvoorbeeld een nude tint gebruikten om verschillende vakken op de muur te verven. In die gekleurde vakken kun je dan een mooi schilderij of een fotolijst hangen om het helemaal in je eigen stijl te maken.

Planken

Een eenvoudigere manier om je huis op te frissen is door in de woonkamer één of meerdere planken op te hangen. Je kunt dan kiezen voor brede planken die je gebruikt om kleine spulletjes neer te zetten, maar ook als boekenplank bijvoorbeeld. Heb je een plank van een aantal centimeter breed dan kun je die opvullen door mooie tijdschriften naast elkaar te zetten. Natuurlijk kun je ook gaan voor een groot fotolijstje of meerdere kleine lijstjes.

Muurstickers

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten muurstickers te koop. Dit is een wel heel simpele manier om je huis een nieuw tintje te geven. Je kunt gaan voor een mooie grote muursticker die een groot gedeelte van de muur opvult, maar je kunt ook gaan voor meerdere kleine stickers. Muurstickers zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kun je een paar grote letters op de muur plakken, bloemen of bijvoorbeeld schoentjes. Als je ze op een rustige plek met een lichte achtergrond ophangt, zal het er heel stijlvol uitzien!