Top
  >  Eten & Drinken   >  4 ideeën voor het kerstdiner


De kerst en eten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elk jaar draait het bij kerst naast gezelligheid ook om lekker eten. Toch kan dit stressvol zijn omdat er zowel voor 1e als voor 2e kersdag eten op tafel moet staan. Hier vind je 4 ideeën voor het kerstdiner.

Sommige vrouwen genieten ervan om met kerst uren in de keuken staan om het ene heerlijke gerecht na het andere op tafel te toveren. Toch zijn er ook genoeg mensen die hier stiekem helemaal geen zin in hebben. Behoor jij tot deze groep, dan staan hieronder ideeën voor het kerstdiner waarvoor jij niet uren in de keuken hoeft door te brengen.

Uit eten

De makkelijkste optie om onder het bereiden van het kerstdiner uit te komen is uit eten gaan. Op deze manier hoef je zelf niets te doen, maar kun je voor de verandering eens lekker bediend worden. Wanneer je met kerst uit eten gaat is het wel verstandig om op tijd te reserveren, zeker als je met een grote groep gaat.

Bestellen

Het kan ook dat je met kerst liever thuisblijft, in dat geval zijn er ook genoeg opties waardoor je zelf niet uren hoeft te kokkerellen. Allereerst zou je eten kunnen bestellen. Nu hoef je niet meteen aan de Chinees of friettent te denken, er zijn genoeg mogelijkheden om door middel van bestellen toch een luxe kerstdiner op tafel te toveren.

Tijdens de feestdagen hebben traiteurs vaak speciale kerstmenu’s in de aanbieding, ook La Place is een goede optie om eten te bestellen. Naast vaste kerstmenu’s kun je daar ook kiezen uit allerlei losse hapjes.

Gourmetten

Eten bestellen is erg handig, maar er hangt meestal ook een prijskaartje aan. Een andere simpele optie om thuis te blijven voor het kerstdiner is ouderwets gourmetten. De voorbereiding van gourmetten zijn minimaal, het enige wat je hoeft te doen is vlees, brood en salades te kopen. Met kerst zelf zet je de gourmetplaat aan en kan iedereen zelf zijn eten bakken. Naast dat dit erg gemakkelijk is, is samen gourmetten ook gezellig. Een andere variant op gourmetten is steengrillen of een kaasfondue.

Samen koken

Wil je met kerst best koken maar niet heel het diner op je nemen, verdeel de taken dan. Laat iedereen alleen of in teams 1 gerecht bereiden. Zo kun je zelf bijvoorbeeld het hoofdgerecht maken, is je man verantwoordelijk voor een voorgerecht en is het aan de kinderen om een lekker toetje op tafel te zetten. Op deze manier is het voor iedereen een verassing wat het uiteindelijke kerstdiner is.