Top
  >  Eten & Drinken   >  Ideeën voor mooie kersttafel


Of je nu gasten krijgt of niet, met Kerstmis wil je de tafel netjes dekken. Met deze ideeën voor een mooie kersttafel wil je er straks bijna geen eten meer op zetten.

Met Kerst eet je vaak met familie of vrienden. Het is dan extra leuk om de tafel mooi en gezellig te dekken. Natuurlijk zet je kaarsjes neer en maak je prachtige gerechten, maar hoe maak je het nu extra bijzonder? Met deze ideeën heb jij straks een hele mooie kersttafel.

Stof


Natuurlijk kun je weer het Kerst tafelkleed van de afgelopen 6 jaar op tafel gooien, maar je kunt ook een mooi nieuw kleed op tafel toveren. Met een lange baan stof maak je een lange loper in de lengte van de tafel, of juist een paar kortere over de breedte. Met zo’n baan stof geef je de tafel net een beetje extra uitstraling.

Hetzelfde

Zorg ervoor dat iedereen hetzelfde servies en bestek heeft. Ook servetten en glazen kun je mooi hetzelfde houden, zodat er eenheid is in de tafel. Weet je nu al dat dit je niet gaat lukken? Kies dan bewust voor veel verschillende soorten borden en bestek. Het belangrijkste hierbij is dat er niet 1 of 2 mensen met een minder mooi bord zitten straks, ook jijzelf niet!

Kerststuk


Om helemaal in de kerstsfeer te blijven, zet je een mooi kerststuk in het midden van de tafel. Weet je nu al dat daar straks geen plek voor is? Zorg ervoor dat het grote kerststuk ergens dichtbij weggezet kan worden, of ga voor meerdere kleine kerstaccenten zoals papieren kerstboompjes of kleine trosjes kerstballen.

Presentje

Als je wil dat je gasten zich echt speciaal voelen aan jouw kersttafel, leg dan op elk bord een klein presentje neer. Dit is ook een mooie subtiele manier om mensen een eigen plaats aan te wijzen, als je wil dat ze op een bepaalde manier gaan zitten. Zorg voor een klein cadeautje dat past bij de gedachte van Kerst en pak het mooi in LINK.

Romantisch samen


Wat voor reden je ook hebt, soms vier je Kerst alleen met je partner. Maak dan van de afwezigheid van andere gasten gebruik door een romantische eettafel te creëren, met lange kaarsen en rozen. Hou het eenvoudig, met enkele rozen in een vaasje of ga lekker over de top met een grote bos rozen, veel kaarsen en rozenblaadjes tussen jullie borden. Om toch de kerstsfeer erin te houden, kun je wat kleine rode kerstballen gebruiken.