Top
  >  Relatie   >  10 liefdeslessen voor het vinden van de ideale partner

vinden van de ideale partner
Hoewel we het niet altijd toegeven, is bijna elke vrouw op zoek naar haar prins op het witte paard. Helaas valt het vinden van de ideale partner niet altijd mee. Het is dan ook een zoektocht die gepaard gaat met heel wat liefdeslessen.

Mijn eerste belangrijke liefdesles kreeg ik als tiener van mijn vader. Hij en mijn moeder zijn al ruim 40 jaar getrouwd en nog altijd gelukkig. Hij leerde me dat liefde iets heel moois is, dat er inderdaad risico’s aan kleven en dat je hart een keer gebroken kan worden. Maar het allerbelangrijkste dat hij me meegaf was: ‘Als je wilt dat de liefde eeuwig duurt, moet je iemand vinden die van je houdt om wie je bent.’ Hieronder nog 10 andere liefdeslessen voor het vinden van de ideale partner.

 1. Date niet met die mooie foute man

  Die foute man is misschien een goede kusser en ziet er heerlijk uit, maar het zijn eigenlijk de aardige mannen die je aandacht verdienen. Een lieve man zal voor je koken als je ziek bent en je ophalen als je auto het begeeft. Hij is niet bang om zijn emoties te tonen, houd je hand vast en behandelt je met liefde en begrip.

 2. Word verliefd op iemand die je verrast

  Het leven is te kort voor saaiheid. Natuurlijk krijg je als stel een bepaalde routine, maar laat nooit de vlam doven door sleur. Als het je gaat vervelen, dan verlies je die vonk. Een man die denkt aan de kleine dingen en je blijft verrassen koestert wat jullie samen hebben.

 3. Settel niet met de eerste de beste

  Neem nooit genoegen met een man die je niet waard is. In zijn ogen moet jij de mooiste, de liefste en de meest geweldige vrouw op deze aardbol zijn. Jouw ware liefde haalt het beste in je naar boven, houdt van je imperfectie en is je grootste fan.

 4. Intelligentie is de meest sexy eigenschap

  Hij kan nog zo mooi zijn, maar als er geen zinnig woord uit hem komt dan gaat dat heel snel vervelen. De ideale man is dan ook intelligent, lijkt alles te weten, maar is zeker geen betweter. Hij vindt het geweldig om nieuwe dingen te leren en deelt zijn kennis graag met jou.

 5. Geef je hart alleen aan iemand die het koestert

  Het hart is delicaat, ingewikkeld en wordt gemakkelijk gebroken. Geef het dan ook alleen maar aan iemand die het met zorg zal behandelen. We kunnen absoluut doen alsof we sterk zijn, maar wij vrouwen hebben breekbare harten die liefdevol behandeld moeten worden.

 6. Je verdient het om aanbeden te worden

  Je verdient het om samen te zijn met een man die je aanbidt en gek op je is. Een partner die elke ochtend naast je wakker wordt en denkt: “Wow, ik ben de gelukkigste man ter wereld.” Zijn blik zegt dat hij geen idee heeft hoe hij zo’n geweldige vrouw heeft gevonden en hij is dankbaar voor zijn geluk.

 7. Wees nooit bang om je mannetje te staan

  Je moet in een relatie nooit het gevoel hebben dat je niet kan zeggen wat je denkt. Als hij iets heeft gedaan dat je kwetst of boos maakt, wees dan niet bang om hem dat te vertellen. Relaties draaien om communicatie en zonder dat vallen ze uit elkaar. Een goede man zal dan ook je pijn weg willen nemen en doet alles wat hij kan om je weer gelukkig te maken.

 8. Waardeer de liefdevolle dingen die hij doet

  Laat de lieve dingen die je man voor je doet niet onopgemerkt. Waardeer die roos die op de keukentafel ligt als je thuiskomt, die lekkere doos chocolaatjes of dat lieve berichtje. Want onthoud, het zijn de kleine dingen die belangrijk zijn.

 9. Kies voor een man die van kinderen houdt

  Een man die van kinderen houdt, is een man met een goed hart. Je kunt dan ook veel leren van de manier waarop hij met ze omgaat. Dit geeft jou een indruk of hij in staat is om ooit de vader van jouw kroost te worden. Je wilt immers een man die het fijn vindt om met zijn kinderen te spelen en die liedjes voor ze zingt voor het slapen gaan.

 10. Trouw met iemand die een partner wil

  Je moet een man willen die jouw gelijke wil zijn en net zo veel uit het leven wil halen als jij. Een partner die je dromen steunt en je aanmoedigt om ze waar te maken. Maar je moet ook iemand willen die van je houdt om wie je bent en die het fijn vindt om voor je te zorgen. Daarnaast moet jij bereid zijn om hetzelfde voor hem te doen.

Bron: Elite Daily