Top
  >  Relatie   >  Implantaat voor vrouwen om orgasme te krijgen

Implantaat vrouwen orgasme krijgen
Hoewel sommige vrouwen kunnen genieten van meerdere orgasmes per dag, zijn er ook genoeg die nooit klaarkomen. Voor dit probleem hebben wetenschappers nu een implantaat voor vrouwen ontwikkeld waardoor ze een orgasme kunnen krijgen.

Jim Pfaus, neurobioloog van seksueel gedrag aan de Concordia University in Montreal, heeft samen met een aantal andere deskundigen een implantaat gemaakt die het seksleven van vrouwen moet bevorderen. Het implantaat is kleiner dan een pakje sigaretten en werkt met elektroden die moeten zorgen voor een orgasme. Door middel van een afstandsbediening kan de vrouw haar orgasmes beheersen. Het apparaat kan bijvoorbeeld zo worden geprogrammeerd dat de draagster wekelijks een bepaald aantal keer haar hoogtepunt bereikt.

Operatie

Het implantaat wordt tijdens een operatie onder lokale verdoving geplaatst bij de vrouw. Hierbij worden de elektroden verbonden aan de juiste zenuwen in de ruggengraat van de patiënte. Dit wordt verbonden met een signaalgenerator die onder de huid in het achterwerk wordt geplaatst.

Arts Stuart Meloy kwam op het idee voor het implantaat toen hij bij een patiënte elektroden plaatsten en zij opgewonden raakte. Het toestel is nog niet getest bij mannen, maar de doktoren geloven dat het bij hun hetzelfde effect heeft. De klinische testen van het apparaat starten later dit jaar.

Geen nieuw seksspeeltje

De artsen hopen dat het toestel straks gebruikt kan worden voor vrouwen die nog nooit zijn klaargekomen. Wel zeggen ze dat het niet de bedoeling is dat het implantaat een nieuw seksspeeltje wordt, maar bedoeld is voor een orgasmestoornis. De behandeling is namelijk net zo ingrijpend als een pacemaker. Toch denken de medici dat er genoeg vrouwen zijn die voor de ingreep kiezen. “Als vrouwen pijnlijke operaties ondergaan voor het vergroten van hun borsten, zijn ze ook vast bereid om dit te doen voor een orgasme,” laat Stuart Meloy weten aan het blad New Scientist.