Top
  >  Algemeen   >  Indiase zussen ter dood veroordeeld voor het vermoorden van 9 kinderen

Indiase zussen ter dood veroordeeld
In India zijn 2 zussen ter dood veroordeeld. De vrouwen kregen deze straf omdat ze 13 kinderen hadden ontvoerd waarvan ze er 9 vermoorden.

Renuka Kiran Shinde en haar zus Seema Mohan Gavit, uit de Indiase stad Kolhapur, werden in 2001 schuldig bevonden aan het ontvoeren van kinderen die zijn dwongen om te bedelen. De zussen werden ook veroordeeld voor het doden van 9 kinderen, tussen de 1 en 5 jaar oud. De daders deden dit omdat ze vreesden dat kinderen zich tegen hen zouden keren als zij ouder werden.

De vrouwen waren het niet eens met hun veroordeling en dienden een genadeverzoek in. Deze werd vorige maand afgewezen door president Pranab Mukherjee. De vrouwen zitten sinds hun rechtszaak vast in de gevangenis. De zussen werden bij hun daden geholpen door hun moeder Anjana Bai. Zij overleed tijdens het proces. Hun vader Kiran Shinde werd eerder vrijgesproken, meldt de Times of India.

Eerste vrouwen die de doodstraf krijgen

In India krijgen mensen regelmatig de doodstraf. Volgens de regering zijn er alleen nog nooit vrouwen geëxciteerd. Shinde en Gavit kunnen dan ook de eerste vrouwen zijn die worden opgehangen in India. De datum van hun executie is nog niet bekend.