Top
  >  Lifestyle   >  Inspiratie voor je badkamer

Wanneer je de badkamer of het toilet wilt veranderen in je woning kan er veel op je afkomen. Tegenwoordig zijn er erg veel keuzes en kan het voorkomen dat je niet meer weet wat je moet kiezen en wat precies bij je past. In dit artikel zullen we je daarom helpen met een aantal ideeën ter inspiratie voor je badkamer. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder. 

De toiletruimte

Het toilet is een relatief kleine ruimte in je woning, maar daardoor verdient het niet minder aandacht. Je kunt er zo voor kiezen om je toilet in dezelfde stijl als de rest van je woning in te richten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een toilet met marmeren elementen, als je dit in de rest van je woning ook hebt. Of heb je juist veel betonlook in je woonkamer of keuken? Dan kun je dit ook terug laten komen je toilet. Hierbij kun je deze stijl zo ver doorvoeren als je wilt, tot in het fontein toilet en de toiletrolhouder. Daarentegen kun je er ook voor kiezen om juist een totaal andere stijl in de toiletruimte te creëren en helemaal uit te pakken. Is de rest van je woning erg rustig en met aardetinten ingericht? Dan kun je juist in de toiletruimte kiezen voor een opvallend behang of een gouden tegel. 

De badkamer

Daarnaast is de inrichting en stijl van de badkamer natuurlijk ook erg belangrijk. Je brengt hier iedere dag namelijk tijd door en het is ook een moment van rust. Je klaarmaken voor de dag of juist voor een goede nachtrust wil je dan ook doen in een fijne en mooie ruimte. Hierbij zijn er dan ook ontzettend veel mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een Scandinavische stijl met lichte tinten en natuurlijke materialen. Een ovaal badmeubel en ovale spiegels passen hier erg goed bij. Een industriële badkamer zie je ook steeds vaker terugkomen doordat het met de neutrale kleuren bij erg veel stijlen past. Kenmerkend voor een industriële badkamer zijn donkere kleuren en stoere materialen, zoals een douchewand met matzwarte afwerking. Deze matzwarte afwerking zie je dan ook verder in de badkamer terugkomen, zoals de kranen, bedieningsplaat voor de toilet en de toiletrolhouder. 

Kortom, wanneer je je toiletruimte of badkamer gaat inrichten of veranderen, kun je ervoor kiezen om dezelfde stijl als de rest van je woning aan te houden of juist voor een compleet andere stijl te kiezen. De Scandinavische stijl en industriële badkamer zijn nu erg populair.