Top
  >  Lifestyle   >  Inspiratietips voor je interieur


Soms ben je je huis even helemaal zat. Je wilt even iets totaal anders, maar je weet niet wat. Daarom vind je op Vrouwblog inspiratie tips voor je interieur.

Als je je huis wilt veranderen, is het soms lastig om inspiratie te vinden. Maar je wilt het ook niet zo houden. Met onderstaande inspiratie tips voor je interieur zit je straks weer vol met ideeën om alles om te gooien!

Catalogus

Misschien valt hij al elk jaar op je deurmat, maar de catalogus van Ikea zorgt er altijd voor dat ik alles wil veranderen. Ook andere woonwinkels hebben vaak een catalogus of anders een reclamefolder waar de nieuwe collectie in staat. Plaatjes in woontijdschriften kunnen je ook op goede ideeën brengen. Als je in een creatieve bui bent, knip dan alle plaatjes die je leuk vindt uit en plak ze op een groot vel karton. Daardoor kun je goed zien wat je mooi vindt en heb je je eigen stijlbord.

Op tv

Er zijn verschillende programma’s op tv die zich richten op wonen en styling. Maar ook in de soaps en in de series zie je woonkamers en keukens voorbij komen. Als je verder kijkt dan de mensen, zullen opeens hele andere dingen opvallen. Kijk een uurtje niet naar de mensen op tv en richt je op de meubels, kussens en muren. Vaak staat er op de aftiteling van de soap welke winkels de inrichting hebben verzorgd.

Winkels

Een dagje woonboulevard is een leuk uitje samen met je vriend, vriendin of met je moeder en zus. Ga lekker kijken en probeer die bank uit die je in de folder had gezien. Misschien zit hij wel vreselijk, of kriebelt dat leuke stofje ontzettend. In winkels worden meubels vaak neergezet zoals in een huis, waardoor je een idee hebt hoe het totaalplaatje eruit kan zien. Je kunt overal kijken zonder dat je iets hoeft te kopen en als je iets leuk vind, zet je het in je telefoon of schrijf de winkel op. Na zo’n dagje rondkijken zit je weer barstensvol ideeën!

Online

Als je geen zin hebt om het huis uit te gaan, kun je altijd nog achter je computer kruipen. Op internet zijn er heel veel inspiratiesites voor je huis. Vaak zie je hier foto’s van stylisten en woonwinkels. Print ze uit en plak ze bij elkaar, of zet ze allemaal in een bestand op je computer. Zoek op kleur, soort kamer of op stijl en laat je inspireren door andermans foto’s. Of ga naar een doe het zelf website en ontdek wat je allemaal nog met je oude spullen kunt!