Top
  >  Lifestyle   >  Je huis Feng Shui inrichten


Last van een winterdepressie? Misschien helpt het dan om je huis op orde te brengen. Feng Shui kan je daarbij helpen. Het verplaatsen van meubels helpt om energie te brengen op plekken waar dit ontbreekt, vertelt Feng Shui-specialist Nina Elshof.

Ben je ook toe aan meer rust in je leven, zorg dan dat je huis Feng Shui ingericht is. Nina Elshof vertelt Vrouwblog dat je je huis door middel van Feng Shui beter in balans kunt brengen. Feng Shui zorgt namelijk niet alleen voor rust in je huis, maar ook voor rust in jezelf. Je hoeft er niet zweverig voor te zijn, Feng Shui is voor iedereen.

Ondanks dat we er allemaal weleens van gehoord hebben, is het voor vele niet precies duidelijk wat Feng Shui nou eigenlijk is. Nina Elshof legt het uit: “Feng Shui is een eeuwenoude studie van de relatie tussen de mens en zijn omgeving. Feng Shui betekent letterlijk wind en water. Het laat ons de verbazende invloed ervaren die kleuren, indelingen, materialen, functies en de juiste plaatsing van het meubilair op ons leven hebben.”

Volgens Nina Elshof is Feng Shui geen trucje, maar een levenshouding. “Het gaat verder dan ervoor zorgen dat je huis er mooi uitziet.” Als we beter naar onze omgeving kijken, leren we ook onszelf beter kennen. Elshof vertelt dat vrouwen zichzelf vaak wegcijferen en letterlijk ruimte op offeren. Elshof raadt dan ook aan dat we iets doen om de rust terug te vinden. Het belangrijkste is om voor jezelf een plekje in huis te hebben. Ook kleur is erg belangrijk in de Feng Shui. Kleur geeft vorm aan het karaker van een ruimte en zorgt voor een bepaalde sfeer.

Heb je geen zin om een aparte ruimte voor jezelf te creëren, met potten verf aan de haal te gaan of met meubels te slepen, dan kun je Feng Shui ook op een eenvoudigere manier toepassen. Verder is het volgens Elshof goed om iedere maand eens te kijken wat er in huis veranderd kan worden. Andere kussenhoesjes, foto’s of een nieuwe plant zijn kleine dingen die helpen je huis op orde te krijgen.