Top
  >  Algemeen   >  Jongetje gebruikt zijn zakgeld om lunch te maken voor daklozen

lunch te maken voor daklozen
Als kinderen hun geld apart leggen, sparen ze meestal voor speelgoed of computerspelletjes. Een heel onbaatzuchtig jongetje had echter een andere bestemming voor zijn spaargeld. Hij heeft zijn zakgeld gebruikt om zelf een lunch te maken voor daklozen.

Het jongetje, uit de Amerikaanse stad Houston, deed er een jaar over om bijna 100 euro te sparen en een paar dagen voor Kerst vertelde hij aan zijn ouders wat hij daarvoor wilde kopen. “Op zaterdagochtend liep mijn zoon mijn slaapkamer in en zei dat hij zijn zakgeld wilde gebruiken om de daklozen te helpen. Ik vroeg hem wat hij in gedachte had en hij zie dat hij een lunch voor ze wilde maken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik eerst tegen hem wilde zeggen dat hij zijn geld zelf moest houden en dat mama en papa het voor hem zouden betalen. Maar toen ik de twinkeling in zijn ogen zag, besloot ik om voor zijn idee te gaan”, laat zijn vader weten op Reddit.

lunch te maken voor daklozen 2

Vervolgens vertrokken vader en zoon naar de supermarkt om eten te kopen. Eenmaal thuis kreeg papa de taak om de boterhammen te smeren, terwijl zoonlief de lunchpakketten inpakten. Toen alles klaar was, gingen ze op weg. Vervolgens deelde het jongetje bijna alle pakketten eigenhandig uit aan daklozen op straat.

Foto’s: Imgur