Top
  >  Algemeen   >  Kat redt leven van in de sneeuw gedumpte baby

Kat redt leven van baby
Masha de kat is zonder twijfel de heldin van deze week. Het beestje heeft namelijk het leven gered van een in de sneeuw gedumpte baby.

De heldendaad van de kat speelde zich af in de ijzige kou van de Russische stad Obninsk. Masha kroop in een doos waarin een 3 maanden oude baby was achtergelaten. Met haar lichaamswarmte en dikke langharige vacht voorkwam ze dat het kind aan onderkoelingsverschijnselen zou overlijden. Vervolgens zette de kat het onophoudelijk op een hard miauwen om zo aandacht te trekken.

Toen de 68-jarige Irina Lavrova haar vuilnis buiten zette, hoorde ze kat. Ze ging direct kijken wat er aan de hand was en vond een jongetje. “Masha is een buurtkat. Iedereen zorgt om de beurt voor haar. Ze is heel lief en rustig, dus toen ik haar hoorde miauwen dacht ik dat er iets met haar was. Normaal zou ze direct naar me toe zijn gelopen. Ik was geschokt toen ik haar in die doos naast een baby zag liggen. Haar moederinstinct moet ervoor gezorgd hebben dat ze de baby wilde beschermen”, laat de vrouw weten aan de Russische media.

IJskou overleefd dankzij kat

De vondeling werd direct naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat het jongetje gezond en ongedeerd was. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis heeft de baby enkele uren buiten gelegen en heeft hij het overleefd dankzij Masha en de kleertjes die hij droeg.

Uiteraard zijn de buurtbewoners ontzettend trots op de kat. Ze wordt door iedereen extra verwend en krijgt haar lievelingseten voorgeschoteld. De politie is inmiddels een zoektocht gestart naar de moeder van het kindje.