Top
  >  Lifestyle   >  Kerstdecoratie voor buiten


Natuurlijk is het met de feestdagen belangrijk dat binnen gezellig is. Maar ook je tuin is ideaal om te voorzien van kerstdecoratie. Geen inspiratie? Hier vind je een paar kerstdecoratie ideeën voor buiten.

Wat kerstdecoratie betreft, kunnen we nog veel leren van de Amerikanen. Daar is het heel normaal om met de feestdagen flink uit te pakken met decoratie. Wil jij ook je tuin helemaal in de kerstsfeer brengen? Met deze ideeën voor kerstdecoratie voor buiten wil je meteen aan de slag.

Bomen


Als je 1 of meerdere bomen in je tuin hebt, kun je deze natuurlijk mooi aankleden met kerst. Meestal is een grote hoeveelheid lampjes dan al genoeg om de kerstsfeer in je tuin te krijgen. Geen zin om bij elke boom lampje voor lampje een lichtsnoer op te hangen? Je hebt ook hele makkelijke netten die je om de boom kunt doen, waar al lampjes aan vast zitten. Heb je geen bomen in de tuin? Je kunt ervoor kiezen om een kerstboom in de tuin te zetten. Ook meerdere kleine kerstboompjes met kleine lichtjes staan erg leuk.

Verlichting


Met verlichting heb je eigenlijk 2 mogelijkheden. Je kunt je kerstdecoratie heel stijlvol en intiem houden, met kleine lampjes in je tuin en op je huis. Hierdoor krijg je echt een sprookjesachtig effect. De andere manier is helemaal over de top. Verlichting op het dak van je huis, langs deuren en ramen en zelfs over de muur. In de tuin plaats je lichtgevende sneeuwpoppen, rendieren, Kerstmannen, wat je maar wilt. Let er wel op dat verlichting duurder is dan alleen de aanschaf. Gebruik een timer om de lampjes op een bepaald moment aan en uit te laten gaan, zodat je elektriciteitsrekening niet al te hoog wordt.

Voordeur


Vind je het een beetje overdreven om heel je tuin vol te gooien met lampjes en rendieren? Je kunt natuurlijk ook alleen je voordeur voorzien van kerstdecoratie. Een mooie grote krans met kersballen, of twee potten met kleine kerstboompjes. Ook een groene slinger van dennentakken met kerstballen geeft die kerstsfeer. Als je dit allemaal ook niet ziet zitten, zorg dan in ieder geval voor wat kleine lampjes bij je voordeur. Zo is het niet zo donker en kil, als je kerstgasten op de stoep staan.

Figuren


Met kerst is het in ons land altijd maar afwachten of er sneeuw gaat vallen. Als je niet kunt wachten met het maken van een sneeuwpop, kun je natuurlijk ook gewoon een kunstsneeuwpop in je tuin zetten. Ook figuren zoals Kerstmannen, engelen, rendieren en een arrenslee zijn perfect als kerstdecoratie voor in je tuin.