Top
  >  Lifestyle   >  Kersttrends 2010


Over ongeveer één maand is het alweer Kerst. Kortom dit is het juiste moment om je te verdiepen in de kersttrends van 2010.

De kerstdagen draaien om gezellig samen zijn met je geliefden. Maar voordat het zover is, worden er meestal eerst de nodige voorbereidingen getroffen. Eén van de dingen die hierbij een belangrijke rol speelt is de kerstdecoratie. Daarom vind je hieronder de kersttrends van 2010.

Authentiek
De authentieke kersttrend staat voor een rustieke kerst. Voor deze stijl gebruik je geen opvallende kleuren, maar kies je juist voor rustige en warme tinten. Hierdoor wordt de kerstboom een feestelijk en subtiel geheel waarin veel natuurlijke nuances zijn verwerkt. Het kleurenschema varieert van warme grijstinten en groenschakeringen aangevuld met witgoud en bruin.

Vrolijk
Haaks op de authentieke kerststijl staat het thema vrolijk. Deze kersttrend draait om kleur, vrolijkheid en optimisme. Om dit te creëren gebruik je felle kleuren en opvallende prints. Je kunt kiezen voor een kerstboom in 1 sprekende kleur die je in verschillende tinten decoreert of juist voor een uitbundige boom in verschillende kleuren.

Modern
De moderne kerstboom draait om eenvoud met een tikje overdaad. Voor deze stijl combineer je transparante kerstballen met een aantal rijkelijk versierde exemplaren. Qua kleuren houdt deze stijl het rustig en modern. Zo worden pasteltinten aangevuld met grijsnuances.

Luxe
De luxe kerststijl staat, zoals de naam al aangeeft, voor weelderigheid en overdaad. Rijke materialen, zoals bont en fluweel, en barok printen sluiten perfect aan op deze uitbundige kerstrend. De kleuren zijn warm en variëren van oranje tot dieprood gecombineerd met chroom.

Etnisch
De etnische kersttrend wordt gevormd door elementen uit andere culturen. Deze warme stijl is een mengelmoes van Oosterse sferen gecombineerd met traditionele kerstkleuren. Zo worden glanzende edelstenen en saffieren aangevuld met bruin, paars en roze, maar ook met rood, goud en groen.