Top
  >  Lifestyle   >  Keukenhof 2012 is open


Na een paar koude wintermaanden is het eindelijk weer lente. De bloemen schieten uit de grond en dat betekend dat de Keukenhof 2012 open is.

In Lisse bij kasteel de Keukenhof opent het bloemenparadijs voor de 63e keer haar deuren. Het thema van de Keukenhof 2012 is Poland – Heart of Europe. Daarom opende Anna Komorowska, echtgenote van de Poolse president, dit jaar het park. Naast het openen mocht ze ook de tulp die naar haar vernoemd zijn dopen.

Activiteiten


Dit jaar zijn er verschillende activiteiten te beleven bij de Keukenhof. Zo kun je een fiets huren of varen met een fluisterboot of jezelf inschrijven voor een cursus fotografie. Ook worden er verschillende kunsttentoonstellingen gehouden, maar let wel op dat je hiervoor een apart kaartje nodig hebt. Daarnaast komt op 21 april komt het grootste Bloemencorso van Nederland langs het park.

Bloemenshows


Op de Keukenhof 2012 zijn verschillende bloemenshows. Het jaar begint met een binnenshow genaamd Tulpen Theater. Verder zal je het thema Polen en tropische trends tegenkomen in het park. Op het Willem-Alexander Paviljoen komen verschillende bloemententoonstellingen, van kamerplanten tot de grootste lelieshow ter wereld.

Entreekaarten


De Keukenhof 2012 is tot 20 mei dagelijks geopend tussen 8.00 en 19.30 uur. De entreekaarten kosten 14,50 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen. Ook kun je een lentepas aanschaffen voor 43 euro, waarmee je het hele seizoen naar binnen mag.