Top
  >  Eten & Drinken   >  Kinderen willen ongezond eten


Hoewel Nederlandse kinderen tot een van de ongezondste jongeren van Europa behoren, weten ze wel veel over gezond eten. Het lijkt erop dat kinderen ongezond willen eten.

Uit een onderzoek van het Voedingscentrum is gebleken dat een groot gedeelte van alle 12-jarige heel goed weet wat wel en niet gezond is. Maar liefst 90 procent van de 763 kinderen kent de schijf van 5, terwijl 50 procent niet genoeg groente en fruit binnenkrijgt. Bijna alle ondervraagden weten ook het dat het ontbijt overslaan erg ongezond is. Toch gaat 10 procent ‘s morgens de deur uit zonder te eten.

Onlangs heeft onderzoek nog aangetoond dat Nederlandse kinderen erg ongezond eten en drinken. Hun bewust maken van gezonde voeding, blijkt dus weinig nut te hebben. Want ondanks ze heel goed weten wat gezond is, houden ze er echter een ongezond eetgedrag op na. Toch ligt dit niet helemaal aan de kinderen zelf. Volgens de woordvoerder van het Voedingscentrum spelen ouders en kantines een grote rol in het eetpatroon van kinderen.