Top
  >  Familie   >  Kinderslaapkamer ideeën voor jongens
a


Wil je zoon heel graag een nieuwe slaapkamer, maar weet je niet hoe je het moet aanpakken? Deze kinderslaapkamer ideeën voor jongens helpen je op weg.

Een nieuwe slaapkamer is leuk, maar vooral bedenken hoe een kamer eruit moet komen te zien vergt veel tijd. Iedere jongen heeft wel iets waar hij helemaal gek van is en een slaapkamer in dat thema is dan ook erg leuk. Is je zoon dol op voetbal, boten of auto’s, zorg dan voor een slaapkamer volledig ingericht met spullen die daarmee te maken hebben. Met deze kinderslaapkamer ideeën voor jongens doe je inspiratie op voor de nieuwe slaapkamer van je zoon.

Strand


Met dit idee voor kinderslaapkamers voor jongens, krijg je gelijk een vrij en zorgeloos gevoel. Zorg voor een slaapkamer met lichte muren en ook de vloer kun je het beste licht houden. Als je niet veel ruimte hebt is het sowieso slim om voor een lichte kamer te gaan, omdat de kamer dan groter oogt. Een origineel idee voor het bed is een tent eromheen. Jongens houden vaak van hutten bouwen en daarom zal een tent over het bed vast in de smaak vallen. Ook het duingras op de muur kun je realiseren met een grote muursticker, dit vergroot het strandgevoel!

Dinosaurus


Is je zoon gek op dinosaurussen, ga dan voor een echte dino slaapkamer. Deze kamer creëer je door een grote muurtekening op te hangen of met mooie muurstickers. Jongens die fan zijn van dinosaurussen, zijn vaak stoer en daarom zijn legerkleuren ook zeker gepast. Je kunt kiezen voor een lamp en dekbed in legerkleuren, maar je kunt ook een legertentje neerzetten. De kleuren die bij een dinosauruskamer horen zijn bruin, groen en beige.

Boten


Voor de jongens die het leuk vinden om te varen, met bootjes te spelen en boten te kijken, is een botenkamer de ideale kinderkamer. Een bed in de vorm van een boot is de droom van elke jongen die fan is van boten en daar zal hij dan ook erg blij mee zijn. Maar ook met mooie foto’s aan de muur of een muurschildering met boten, kom je al een heel eind. Als accessoires kun je een visnet, knuffels van zeedieren en een houten schatkist neerzetten.

Auto’s


Veel jongens zijn al van jongs af aan weg van auto’s en een slaapkamer vol met auto’s is dan ook de droom van veel jongens. Een autobed hoort echt thuis in deze slaapkamer, omdat je zoon daar niet alleen in kan slapen, maar ook kan spelen dat het een echte auto is. Op de grond kun je speelgoedauto’s en een automat neerleggen. Daarnaast kun je voor het echte auto effect een autostuurtje als speelgoed aan de rand van het bed zetten.

SpongeBob


Deze kamer is de perfecte kamer voor fans van SpongeBob. Je moet er wel wat voor over hebben, want het zijn nogal felle kleuren geel en groen. Op de muur teken je cirkels, dat bubbels moeten voorstellen. Deze echte onderwater kamer, maak je af met blauwe gordijnen en gele accessoires. Natuurlijk kan een SpongeBob bed of dekbed hier niet ontbreken. De SpongeBob knuffels maken het geheel helemaal af.