Top
  >  Algemeen   >  Kleuterjuf houdt kinderen kalm tijdens schietpartij


Een kleuterjuf in Mexico heeft afgelopen vrijdag wel een heel heldhaftige daad verricht. De kleuterjuf wist namelijk de kinderen uit haar klas kalm te houden tijdens een schietpartij.

Vrijdag beschoten drugsbendes een taxistandplaats, waar tijdens de schietpartij 5 mensen om het leven kwamen. Terwijl de drugsbendes buiten het klaslokaal met hun wapens kogels afvuurden, wist de kleuterjuf de kinderen kalm te houden door liedjes met ze te zingen.

Het is wel heel knap dat de kleuterjuf, die natuurlijk hartstikke bang was dat iemand iets zou overkomen, de kinderen zo rustig heeft weten te houden. Ze deed dit door tegen de kinderen te zeggen dat er niets zou gebeuren en dat ze hun hoofdjes laag bij de grond moesten houden. Ze maakte duidelijk dat ze niet op mochten gaan staan en begon een liedje te zingen.

Ze zong samen met de klas een liedje over regendruppels gemaakt van chocolade, die uit de lucht komen vallen. De kinderen moesten allemaal rustig op de grond liggen en gingen helemaal op in het liedje. De kleuterjuf zong verder dat als de kinderen op hun rug gingen liggen en hun mond open zouden doen, dat de chocolade regen in hun mond zou vallen.

Door het zingen van dit liedje leidde ze de kinderen af van de knallen buiten. Op deze manier hadden de kinderen niet in de gaten wat er buiten aan de hand was en bleven ze rustig. De kleuterjuf heeft echt heldhaftig gehandeld, want er zouden vreselijke dingen gebeurd kunnen zijn als de kinderen zouden zijn gaan gillen. Gelukkig wist de kleuterjuf rustig te blijven, want daardoor bleven de kinderen dat ook!
[pro-player width=’572′ height=’345′ type=’video’]https://www.youtube.com/watch?v=I7vjig6UlFg