Top
  >  Relatie   >  Koppel onthult na 87 jaar huwelijk hun relatietips


Een gelukkig huwelijk is helaas niet voor iedereen weggelegd, maar voor Karam en Kartari Chand is dit wel het geval. Het stel is al 87 jaar getrouwd en vond dit dan ook het perfecte moment om hun relatietips te delen.

De 107 jaar oude Karam en de 100-jarige Kartari Chand zijn het oudst getrouwde koppel van Groot-Brittannië. Het stel leerde elkaar pas kennen op hun trouwdag in het Indische Punjab en zijn inmiddels al 87 jaar getrouwd. Samen kregen ze 8 kinderen en overleefden ze een immigratie naar Engeland. Na al die jaren zijn Karam en Kartari nog altijd gek op elkaar en beweren dan ook de sleutel van een vredig huwelijk gevonden te hebben. Omdat het koppel hoopt dat meer mensen hun 87-jarige huwelijk evenaren, willen ze hun geheimen en relatietips graag met de rest van de wereld delen.

Wees trouw

Wees trouw aan elkaar in zowel goede als slechte tijden. Als je getrouwd bent heb je beloofd om je leven met die persoon te delen. In een moeilijke periode is het altijd makkelijk om te geloven dat het gras aan de andere kant groener is, maar dat is niet het geval.

Zorg voor elkaar

Als je oud met elkaar wilt worden, moet je op elk mogelijke manier goed voor je partner zorgen. Zorg daarom zo goed als je kan voor elkaar door bijvoorbeeld een maaltijd te maken, een schouder aan te bieden als de ander verdrietig is of elkaars hand vast te houden bij het oversteken.

Accepteer elkaar

In een relatie irriteert iedereen zich weleens aan zijn partner, maar volgens Karam en Kartari Chand moet je elkaar leren tolereren en inzien dat niemand perfect is. Als je voor altijd samen wilt blijven, moet je dan ook leren leven met elkaars slechte gewoontes.

Eigenwaarden

Vergeet nooit je eigenwaarden en blijf deze altijd trouw. Het is belangrijk dat je je partner behandelt zoals je zelf behandeld zou willen worden. Zo vertelt het stel aan de Huffington Post dat ze elkaar bijvoorbeeld nooit lang hebben moeten missen en alles samen doen.

Luisteren

Leer naar elkaar luisteren en maak hier ook tijd voor. Mensen hebben het altijd druk met hun carrière en televisie kijken, waardoor ze geen tijd voor elkaar hebben. Als je naar de problemen en zorgen van je partner luistert, kun je samen een oplossing zoeken. Zo word je samen gelukkiger en het brengt je ook dichter bij elkaar.

Lachen

Ook beweert het koppel dat elkaar laten lachen altijd erg belangrijk is in hun huwelijk. Karam doet dit door aan Kartari mopjes te vertellen. “Het is mijn manier om romantisch te zijn. Ik heb gehoord dat dit je langer doet leven,” vertelt de 107-jarige.

Gezondheid

Om samen zo oud te worden als Karam en Kartari Chand is een goede gezondheid natuurlijk ook van belang. Het getrouwde stel zegt gezond te blijven door vegetariërs te zijn, vaak verse groeten te eten en goed voor elkaar te zorgen.