Top
  >  Relatie   >  Koppels vinden samen winkelen vreselijk


Vrouwen zijn nou eenmaal dol op shoppen en verdrijven dan ook graag hun tijd ermee. Toch wordt er liever alleen of met vriendinnen gewinkeld, want hiervoor op pad gaan met een man loopt vaak uit op een ramp. Dit bevestigd ook een onderzoek waaruit blijkt dat koppels samen winkelen vreselijk vinden.

Niets is meer frustrerender dan winkelen met een partner die met een geïrriteerde houding naast je loopt. Bij een kwart van de koppels escaleert deze situatie dan ook enorm, waardoor een van hen uit de winkel stormt. Dit blijkt uit een onderzoek van website Quidco onder een onbekend aantal Britse koppels naar de redenen en irritaties van shoppen. Toch is onenigheid tijdens het winkelen schijnbaar heel normaal, 61 procent van de stellen heeft hier namelijk al eens mee te maken gehad.

Verder blijkt dat 45 procent vooral ruzie maakt over het feit of een aankoop nou wel zo nodig is of niet. 40 procent vindt dan ook nog dat zijn of haar partner teveel tijd nodig heeft om een beslissing te maken en 35 procent kan niet tot een compromis komen over het te besteden bedrag. Natuurlijk ontstaan deze irritaties niet alleen tijdens het winkelen voor kleding, ook het kopen van eten, een bank of tv uitkiezen en het uitzoeken van een vakantie zorgen voor flinke reuring op liefdesgebied. Daarom kiest 42 procent van de koppels ervoor om online te shoppen om discussies te kunnen vermijden.

Top 10 shop items

  1. Kleding
  2. Eten
  3. Bank
  4. Vakantie
  5. TV
  6. Films
  7. Vloerbekleding
  8. Slaapkamer artikelen
  9. Gordijnen
  10. Auto

Top 10 irritaties tijdens het winkelen

  1. Is het product nodig?
  2. Beslissing duurt te lang
  3. Kosten
  4. De een wil het, de ander niet
  5. Teveel winkels afgaan
  6. Twijfels over het merk
  7. Uiterlijk van het product
  8. Grootte van het product
  9. Kleur van het product
  10. Verveelde partner