Top
  >  Algemeen   >  Kritiek op Loesje poster Prins Friso


Loesje, bekend van ludieke en scherpe teksten, heeft een hoop kritiek gekregen op de poster die inspeelde op de toestand van Prins Friso. Op de poster stond de tekst ‘Ter ere van Friso. Dat wordt weer comazuipen op Koninginnedag.’

De Loesje poster over prins Friso hangt alleen in onze hoofdstad, het is namelijk ontwikkeld door het kantoor in Amsterdam. De vestiging probeerde met de poster, op een sadistische manier, in te spelen op de actualiteiten rondom Koninginnedag en Prins Friso. Hiermee heeft het Loesje echter de plank misgeslagen, er is namelijk veel kritiek op de poster. Zo noemt Freek Ossel, de wethouder van de gemeente Amsterdam, het een smaakloze en ongepaste actie.

De kantoren van Loesje opereren onafhankelijk van elkaar en daarom hebben andere vestigingen er niets mee te maken. Een woordvoerster van het hoofdkantoor heeft laten weten dat het een onafhankelijke actie was en zij er niet achter staan. “De tekst kan negatief opgevat worden, terwijl we met Loesje iets positiefs willen zeggen,” vertelt de woordvoerster.