Top
  >  Algemeen   >  Krokodil valt vrouw aan


In de Amerikaanse staat Florida is een 90-jarige vrouw aangevallen door een grote krokodil. De krokodil beet een deel van haar been af. De vrouw ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

De bejaarde vrouw maakte een wandeling langs een kanaal in de buurt van haar huis, toen plotseling een 2,5 meter lange krokodil uit het water kwam. Volgens de NOS viel het beest de vrouw aan en werd ze meegesleurd richting het water. De vrouw wist zich gelukkig lang genoeg te verzetten totdat er iemand uit de auto stapte om haar te helpen. De krokodil wist wel een deel van haar been af te bijten, waardoor de vrouw nu zwaargewond in het ziekenhuis ligt.

Krokodillen waren ooit een bedreigde diersoort, maar tegenwoordig leven er zo’n 2.000 in Florida. Door deze hoeveelheid komen ze steeds vaker in contact met mensen. Doordat er op hun natuurlijke prooien zoals vis en vogels wordt gejaagd, vallen de krokodillen soms mensen aan. De vrouw in Florida heeft geluk gehad, want op het land zijn krokodillen een stuk minder sterk dan in het water. Als ze in het water was terechtgekomen, dan had ze dit waarschijnlijk niet kunnen navertellen.