Top
  >  Relatie   >  Kwart mannen vindt bruiloft plannen stressvoller dan bruid

Kwart mannen vindt bruiloft plannen stressvoller dan bruid
Ben je jullie trouwdag aan het regelen en is je man een beetje doorgedraaid? Dat is niet zo vreemd, want een kwart van de mannen vindt een bruiloft plannen stressvoller dan de bruid.

Hoewel het grootste deel vaak wordt overgelaten aan de bruid zorgt het organiseren van een bruiloft bij veel mannen voor meer stress dan bij hun vriendin. Dit blijkt uit een onderzoek van Kalms onder 2.000 Britse mannen en vrouwen. Bijna een kwart van de mannen gaf aan dat het plannen van hun bruiloft het meest stressvolle was wat ze ooit hebben gedaan. Bij de vrouwen is dit maar 16 procent. Wij vinden het krijgen van een baby of een verhuizing stressvoller.

Oorzaken stress rondom trouwdag

Families en vrienden zorgen zowel bij mannen als vrouwen voor de meeste stress bij het organiseren van hun grote dag. Voor 44 procent van de koppels is het maken van de gastenlijst het moeilijkst. Binnen het budget blijven is met 38 procent de 2de grootste angst gevolgd door familie en vrienden tevreden houden met 35 procent. Ook zorgt bij 24 procent van de stellen aanmatigende familieleden voor stress en bij 23 procent veroorzaken bemoeizuchtige schoonmoeders meer chaos dan kalmte.

In sommige gevallen kan alle stress de bruiloft verpesten of zorgen voor een slechte start van het huwelijk. Een derde gaf dan ook aan dat problemen rondom het plannen van de trouwdag leidde tot stress en angst. Zo had 25 procent slaapproblemen en maakte 18 procent ruzie met hun partner. Sommige vrouwen barsten door alle stress zelf in tranen uit en kwamen aan omdat ze zichzelf troosten met eten.