Top
  >  Relatie   >  Langer wachten met seks zorgt voor betere relatie


Hoewel de verleiding soms moeilijk te weerstaan is, kun je seks met een nieuwe partner toch beter uitstellen. Want hoe langer je wacht met seks, hoe beter je relatie wordt.

Uit onderzoek van Cornell University is gebleken dat stelletjes die aan het begin van hun relatie langer wachten met seks op lange termijn gelukkiger zijn en een betere relatie hebben. De onderzoekers kwamen tot deze conclusie nadat zij 600 getrouwde en samenwonende koppels hadden gevraagd om een vragenlijst in te vullen over hun emotionele betrokkenheid, de ernst van hun relatie, hoe vaak ze ruzie hadden en de onderlinge communicatie.

Daarnaast gaven ze ook aan hoe lang ze gewacht hadden met seks. Zo zei ongeveer een derde dat zij binnen een maand na het eerste afspraakje seks hadden en 28 procent wachtte hier minstens 6 maanden mee.

Seks uitstellen maakt vrouwen gelukkiger

Vooral vrouwen die langer gewacht hadden om het bed te delen met hun nieuwe partner waren gelukkiger. Stelletjes die seks een half jaar of langer hadden uitgesteld scoorden in alle categorieën hoger dan de groep die gelijk tussen de lakens was gedoken.

Ook bleek uit de studie dat vrouwen over het algemeen gelukkiger worden van een huwelijk dan van samenwonen. Bij de mannen lag dit aantal echter lager, maar degenen die hadden gewacht met seks maakten wel weer minder ruzie.