Top
  >  Destination   >  Lekker in je vel blijven zitten in corona tijd? dit is hoe!

Nu dat we al een jaar grotendeels of helemaal thuiswerken ziet het dagelijks leven er bij velen toch écht anders uit. De eeuwige haast ‘s morgens heeft plaatsgemaakt voor ellenlange zoom meetings en conference calls en gezellige weekenden met vrienden en familie hebben plaatsgemaakt voor binnen activiteiten met het gezin. Productiviteit- en concentratieproblemen zijn de meest gehoorde klachten in Nederland. Een somber gevoel door een gebrek aan perspectief helpt dan niet mee. We willen allemaal elkaar weer ontmoeten en leuke dingen doen, maar tot de tijd hebben we een paar tips voor je om concentratieproblemen te tackelen en tegelijk lekker in je vel te blijven zitten! 

Gebruik je productieve uren slim

Als doorgewinterde thuiswerker zul je als geen ander weten dat je focus door de dag heen vasthouden best een uitdaging kan zijn. Veel thuiswerkers klagen over concentratieproblemen en vermoeidheid. Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om concentratieproblemen te tackelen. Het begint allemaal bij je dagplanning. Welke taken heb je gepland staan voor de ochtend en de middag? Over het algemeen geldt dat je je s morgens beter kunt concentreren dan aan het einde van de dag. Ga slim om met je productieve uren en plan daarin dus taken die veel focus nodig hebben. 

Zo worden je thuiswerkdagen productiever

Wil jij je productieve momenten uitbreiden? Dan is het verstandig om regelmatig even een pauze in te lassen. Koppel jezelf even los van wat je aan het doen bent en gun jezelf ook echt een pauzemoment. Je lunchpauze is ook zo’n moment die je bewust moet nemen. klap je laptop dicht en maak lunch voor jezelf. Je boterham kun je ook eens buiten opeten tijdens een fijne wandeling of op de fiets. 

Fietsen is dé manier om je hoofd leeg te maken en stress te verlagen. Zeker als je in natuurrijk gebied woont heeft regelmatig een rondje fietsen ontzettend veel effect op je mentale gezondheid en daarmee je concentratievermogen. Ook als je een e-bike hebt is het goed voor je om een stuk te fietsen tussen bedrijven door. Haal je damesfiets van Stella dus maar van stal en ga op pad! 

De stip aan de horizon: op vakantie in eigen land

Waar veel mensen ook tegenaan lopen is het gebrek aan perspectief. Niemand weet hoe lang we nog thuiswerken, de winkels deels gesloten blijven of wanneer de terrassen weer open kunnen, laat staan wanneer we weer op vakantie kunnen naar tropische oorden. Vooral dit laatste is iets waar we allemaal naar verlangen, maar nu alleen nog van kunnen dromen. Er zit dus niets anders op dan het dichter bij huis zoeken. Wellicht dat een vakantie in Nederland op korte termijn wel weer kan. 

Totdat groen licht wordt gegeven voor binnenlandse vakanties kun je je natuurlijk alvast oriënteren en in de vakantiestemming komen. In Nederland vind je genoeg prachtige bestemmingen die je een écht vakantiegevoel zullen geven. 

Nederlandse top-bestemmingen

Wat dacht je bijvoorbeeld van Texel in het hoge noorden? Hier vind je prachtige stranden, leuke strandtentjes en kilometers aan fietspaden. Fietsverhuur op Texel is goed geregeld, dus ontdek het eiland lekker per fiets deze zomer! Een ander prachtig gebied de je kunt bezoeken voor een heerlijke vakantie in eigen land is natuurlijk de Veluwe. De weelderige natuur, maar ook de gezellige hanzesteden zijn reden genoeg om er vakantie te vieren. Er is ontzettend veel te zien en te doen. ook voor kleine kinderen. 

Je kunt het natuurlijk ook zuidelijker zoeken. Zeker als heuvels je een echt vakantiegevoel geven is zuid-limburg the place to be voor je! Hier vind je heuvels, mergelgesteente en gezellige stadjes. Bezoek in Valkenburg de mergelgrotten of de oude kasteelruïne met uitzicht over het stadje. 

Realiteit is helaas dat we nog wel even in de situatie rondom corona zitten, zoals deze nu is. tot die tijd moeten we er dus maar het beste van maken tijdens het thuiswerken en aankomende zomer zónder verre reizen. Hoe kom jij deze periode door?