Top
  >  Relatie   >  Lijnende partner wil stoppen met relatie


Is je partner opeens aan het lijnen? Wees dan gewaarschuwd! Want dit kan beteken dat hij wil stoppen met jullie relatie.

Uit onderzoek van universiteit van Heidelberg in Duitsland onder 2.000 mannen en vrouwen tussen de 16 en 55 jaar is gebleken dat mensen die plotseling gaan lijnen terwijl ze een relatie hebben, vaak willen stoppen met de relatie. Ze vallen namelijk niet af om er goed uit te zien voor hun huidige partner, maar om aantrekkelijker te zijn voor een mogelijke nieuwe partner.

Waarschuwingssignalen

Zo zou de meerderheid van de mensen die een relatie hebben en ineens gaan diëten dit doen voor een potentiële nieuwe partner. Volgens professor Thomas Klein bestaan er wel waarschuwingssignalen waarop gelet kan worden, zoals streng lijnen en opeens veel meer sporten.

Verder beweert Klein dat mensen die uit het niets starten met afvallen zich klaarmaken voor de vrijgezellenmarkt. “Wanneer mensen op zoek zijn naar een nieuwe partner, proberen ze zo slank en aantrekkelijk mogelijk te zijn. Mensen in een gelukkige relatie daarentegen voelen minder druk om aantrekkelijk te zijn en komen vaak aan, omdat ze niet meer zo op hun gewicht letten,” aldus Klein.