Top
  >  Lifestyle   >  Maak jouw profielpagina representatief


Social media wordt steeds belangrijker waardoor het ook een rol speelt tijdens een sollicitatie. Daarom vind je hier een aantal tips om jouw profielpagina representatief te maken, zodat de kans groter is dat je wordt aangenomen.

Steeds meer werkgevers kijken naar de persoonlijke profielpagina van hun sollicitanten en baseren hier hun oordeel op. Het zou zonde zijn als jij wordt afgewezen voor die leuke baan, alleen maar omdat jouw carnavalsfoto’s op jouw profielpagina staat. De volgende punten helpen je met het representatief maken van jouw profielpagina.

Correct taalgebruik

Het is verleidelijk om tijdens de communicatie met vrienden niet op het taalgebruik te letten. Als er allemaal spelfouten staan op jouw profielpagina, ziet het er toch uit alsof jij dit in het bedrijfsleven ook zou doen. Zorg dus voor correct taalgebruik op jouw persoonlijke profielpagina.

Pas profiel aan

Laat via je profielpagina zien wat je interesses en hobby’s zijn die aansluiten op het werk. Door je profielpagina aan te passen op je toekomstige baan, maak je een goede indruk op je aanstaande werkgever.

Scherm af

Je zult een negatieve indruk achterlaten bij je aanstaande werkgever als hij allemaal foto’s op jouw profielpagina vindt waarop jij staat te feesten. Scherm de genante informatie af voor de mensen die niet in jouw vriendenlijst staan. Zo komt je aanstaande werkgever alleen de informatie te weten die hij hoeft te weten.

Let op posts

Denk goed na voordat je iets post. Als jij op een avondje feesten neerzet hoeveel je gedronken hebt, zorgt dit voor een vertekend beeld bij je aanstaande werkgever. Je aanstaande werkgever zal er ook niet gecharmeerd van zijn als hij posts van jou vindt waarin jij over je oude baas scheldt, want dan lijkt het alsof jij dit bij hem ook zal doen.

Controleer Google

Het kan nooit kwaad om nog even een controle uit te voeren. Typ jouw naam in bij Google en kijk welke informatie over jou beschikbaar is. Als het nodig is, kan je altijd nog ongewenste informatie proberen te verwijderen of af te schermen.