Top
  >  Mode & Beauty   >  Make-up tips voor een rijpere huid


Als je ouder wordt krijg je te maken met rimpels en een doffere huid. Gelukkig is er veel cosmetica dat kan helpen om er jonger uit te zien. Hieronder staan een paar make-up tips voor de rijpere huid.

Naarmate je ouder wordt veranderen je make-up gewoontes ook. Niet alleen de manier van aanbrengen verandert, ook de make-up producten wisselen. Sommige kleuren of make-up soorten staan alleen goed bij een jonge huid, maar gelukkig bestaat er ook cosmetica die je huid er jonger en gezonder uit laat zien. Daarom vind je hier welke make-up producten en kleuren je het beste kunt gebruiken en welke juist niet als je er jonger uit wilt zien.

Foundation


Een fout die veel vrouwen maken met foundation is dat ze een te donkere kleur nemen. Foundation is een middel dat je huid egaal maakt en niet bruiner. Door een te donkere kleur krijg je niet alleen een rare foundation rand in je hals, je ziet er ook ouder uit. Het beste is om naar een parfumerie te gaan, waar je geholpen wordt om de juiste kleur foundation te vinden. Koop liever een tint te licht dan te donker. Houd er ook rekening mee dat je in de zomer bruiner wordt en een andere kleur nodig hebt dan in de winter. Je kunt foundations ook mengen om de juiste kleur te krijgen.

Highlighter


Highlighter is een product dat glanst, waardoor je accent kunt leggen op de mooie dingen in je gezicht. Om je huid er gezond en dus jonger uit te laten zien heb je ook glans nodig. Poeder je gezicht niet te veel af. Je kunt een beetje vloeibare highlighter met je foundation mengen voor een gezonde gloed. Verder kun je een poeder highlighter op je junkbeenderen, neusbotje en net onder je wenkbrauw aanbrengen. Zo accentueer je de mooiste delen in je gezicht en zie je er jonger uit.

Blush


Door een frisse, zomerse, blush op je wangen zie je er gelijk jonger uit, donkere tinten laten je er ouder uitzien. Gebruik bijvoorbeeld een roze of perziktint. De make-up trend zegt dat je blush dit seizoen zo laag mogelijk aan moet brengen. Doe hier vooral niet aan mee! Hoe lager je je blush aanbrengt, hoe ouder je eruit ziet. Breng het net onder je highlighter aan voor het mooiste effect.

Oogschaduw


Oogschaduw kan je er veel ouder uit laten zien als je het verkeerd gebruikt. Gebruik bijvoorbeeld geen glanzende oogschaduw. Door het glimmen in het licht lijkt het alsof je oogleden iets meer hangen. Ook erg donkere kleuren laten je er vermoeider en ouder uitzien. Het beste zijn lichte en natuurlijke aardetinten. Doe de lichtste kleur oogschaduw in je ooghoek, om je ogen groter te laten lijken.

Lippenstift


Als je ouder wordt krijg je kleine lijntjes in je lippen. Om te zorgen dat lippenstift aanbrengen makkelijker gaat en dat het er mooier uitziet kun je een dikke lipbalsem gebruiken. Hierdoor worden de lijntjes opgevuld. Als je je lippen voller wilt laten lijken, gebruik dan lipliner. Gebruik geen bruine of hele donkere lippenstift. Door een lichte glanzende lippenstift zien je lippen er jonger uit.

Foto’s via Weheartit