Top
  >  Relatie   >  Man doet nog steeds het huwelijksaanzoek


Als mensen trouwen, heeft de man meestal de vrouw gevraagd. Bij 80 procent van de stelletjes doet de man nog steeds het huwelijksaanzoek.

Uit een onderzoek onder 287 bruidsparen blijkt dat in 8 van de 10 huwelijken de man het aanzoek doet. Meer dan de helft van de aanzoeken wordt gedaan op vakantie of gewoon thuis. En de mannen mogen dan wel vaak het aanzoek doen, daarna hebben ze meestal niet zoveel meer te zeggen. Vrouwen weten vaak heel goed wat voor bruiloft ze willen en daar worden ze niet zomaar vanaf gebracht.

Stress

Tijdens de voorbereidingen van de bruiloft wordt er nog behoorlijk gediscussieerd. Bij meer dan de helft aanstaanden wordt er flink gestrest en een kwart krijgt zelfs ruzie over de grote dag. Zo wil 80 procent van de mannen het liefst in een kasteel trouwen, terwijl slechts 42 procent van de vrouwen dit ziet zitten.

Andere bronnen van stress voor de aanstaande bruid zijn haar gewicht, het weer op de trouwdag en het vergeten van de trouwringen. Over de huwelijksnacht zijn de meeste koppels een stuk minder gespannen, bijna de helft van de ondervraagden vindt dit helemaal niet belangrijk. Niet zo gek eigenlijk, als je bedenkt dat er meestal nog veel meer nachten volgen.