Top
  >  Lifestyle   >  Man geneest als eerste ter wereld van hiv


Een 45-jarige man uit San Francisco is waarschijnlijk de eerste mens ter wereld die genezen is van hiv. Timothy Ray Brown had sinds 1995 hiv, maar nu is hij toch genezen van het virus! Dit is heel bijzonder omdat genezing van hiv is nog nooit eerder is voorgekomen.

Een doorbraak kun je wel zeggen, want deze man is als eerste ter wereld genezen van het vreselijke virus hiv. Toen Timothy in 2007 opgenomen werd voor acute leukemie, kreeg hij dat jaar en het jaar daarop chemotherapie en stamceltransplantaties.

Door deze stamceltransplantatie is de 45-jarige Timothy genezen van hiv. Deze bijzondere genezing komt doordat de donor immuun bleek te zijn voor het hiv-virus. Hierdoor heeft Timothy geen hiv-medicijnen meer nodig gehad en is doordat de donor immuun was, genezen van hiv! Dit meldt The Huffingtonpost.

Amerikaanse onderzoekers zeggen dat van de Russische mensen, Europeanen en inwoners van West-Azië, één procent immuun is voor het hiv-virus. Omdat een stamceltransplantatie zeker niet zonder risico is, is het bijzonder dat deze toegepast kon worden op een patiënt met hiv. Dat deze stamceltransplantatie hem vervolgens heeft genezen van hiv, is nog veel unieker.