Top
  >  Mode & Beauty   >  Man krijgt nieuw gezicht na transplantatie


Een Amerikaanse man heeft door een zeer uitgebreide transplantatie een nieuw gezicht. Artsen gaven Richard Norris een nieuw gebit, kaak en tong.

Artsen van het Maryland Medical Center hebben naar eigen zeggen meest ingewikkelde gezichtstransplantatie tot nu toe uitgevoerd. Vorige week gaven zij de 37-jarige Richard Norris een geheel nieuw gezicht, kaak, tanden en tong. De transplantatie duurde in totaal 36 uur en al na een week kon de man weer zijn tanden poetsen, zichzelf scheren en kreeg hij ook het gevoel in zijn gezicht terug.

Richard Norris raakte 15 jaar geleden verminkt toen hij zichzelf per ongeluk met een geweer in het hoofd schoot. De man raakte hierdoor zijn neus en lippen kwijt en kon zijn mond moeilijk bewegen. Na het ongeluk leidde hij een teruggetrokken bestaan en als hij wel de straat opging droeg hij een masker.

Verminkte soldaten

De uitgebreide gezichtstransplantatie is betaald door het Amerikaanse leger. Deze hoopt de technieken en ervaring te kunnen gebruiken voor verminkte soldaten. De Amerikaanse regering zegt dat er op dit moment zo’n 200 gewonde militairen zijn die in aanmerking komen voor deze operatie.