Top
  >  Familie   >  Man moet kiezen tussen zijn huwelijk of pasgeboren zoon met Down

Man kiezen huwelijk zoon Down
Onlangs werd Samuel Forrest door zijn vrouw gedwongen om een hartverscheurende keuze te maken. Hij moest kiezen tussen hun huwelijk of hun pasgeboren zoon met Down. De kersverse vader koos direct voor zijn zoontje.

De baby van Samuel en Ruzan Badalyan werd op 21 januari geboren in Armenië. Helaas bleek de kleine Leo het syndroom van Down te hebben. In de Armeense cultuur wordt een kindje met Down als een schande gezien en kiezen veel families ervoor om de baby af te stoten. Ruzan wilde dan ook niets van haar zoontje weten en stelde Samuel voor de keuze: een leven samen met haar of met zijn baby.

Liefde voor kind gaat voor alles

Na de bevalling werd de vader weggehouden bij zijn vrouw en kind. De arts vertelde hem dat er een probleem was met zijn zoontje. Toen Samuel hoorde dat het jongetje het syndroom van Down had, was hij even in shock. Maar zodra de vader zijn kindje in zijn armen kreeg was hij verkocht. “Ik keek naar hem en zei hij is prachtig. Hij is perfect en ik wil hem zeker weten houden”, laat Samuel weten aan ABC News.

Hij schrok dan ook enorm van het ultimatum dat zijn vrouw, met wie hij 18 maanden getrouwd was, hem stelde. Als hij het jongetje wilde houden, wilde ze van hem scheiden. Een week na de geboorte van Leo vroeg Ruzan de scheiding aan en waren haar man en zoontje niet meer welkom in hun huis.

Al 480.000 dollar gedoneerd voor Leo

Samuel komt oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland en wil graag samen met zijn zoon verhuizen naar zijn geboorteland. Omdat te realiseren richtte hij via GoFundMe de ‘Bring Leo Home’ pagina op. Inmiddels is er al ruim 480.000 dollar gedoneerd. Met een deel van het geld wil de vader zijn reis, huis en zorg voor Leo bekostigen. Het andere deel wil hij schenken aan het enige weeshuis in Armenië dat kinderen met Down opvangt.