Top
  >  Algemeen   >  Man schiet 5 mensen dood in Seattle


In de West-Amerikaanse stad Seattle heeft een man 5 mensen doodgeschoten. Toen de politie hem op de hielen zat, heeft dader zichzelf ook van het leven beroofd.

De man opende het vuur in een café vlakbij de universiteit van Washington. Daar vermoordde hij 4 mensen, melden lokale autoriteiten. Hij werd namelijk de zaak uitgestuurd vanwege zijn driftbuiten. Hij liep richting de uitgang, maar draaide zich bij de deur om en schoot in de rondte in met zijn vuurwapen. Vervolgens ging hij op de vlucht. Onderweg doodde de dader nog een vrouw en stal hij haar auto. Toen de politie hem bijna te pakken had, schoot de schutter zichzelf door het hoofd.

De politie wil de identiteit van de man niet bekend maken, maar het gaat waarschijnlijk om een 40-jarige man die geestelijk niet in orde was. Vaste bezoekers zeggen namelijk dat de man vaak last had van driftbuien. Ook de broer van de dader heeft verklaard dat zijn broer psychisch gestoord is en last had van heftige woedeaanvallen. “Het is geen verrassing dat dit gebeurde. We zagen dit aankomen. Het kan niet goed gaan als iemand zoveel boosheid in zich heeft,” aldus de man.