Top
  >  Lifestyle   >  4 manieren om een fotowand te maken


Vakantiefoto’s, familiekiekjes, close-ups van de kinderen, foto’s heb je vaak genoeg. Maar wat doe je er mee? In de kast laten liggen is zonde en een fotoboek is ook zo weggezet. Daarom staan hier 4 manieren om een fotowand te maken.

In de slaapkamer, op een deur, in het toilet of langs de trap, je hebt altijd wel ergens een leeg stuk muur over. Bovendien wilde je ook altijd al die foto’s ophangen. Zorg er dan voor dat je een middagje vrij maakt om die lege muur op te vrolijken. Hieronder vind je manieren om van je muur in een mooie fotowand te maken!

Lijstjes

Ben je handig met een boor en vind je het niet erg als er schroeven in de muur komen? Hang dan gewoon heel veel fotolijstjes op de muur. Als je allemaal dezelfde lijstjes hebt die recht aan de muur hangen staat dit strak en trendy. Houd je van wat meer variatie, ga dan voor verschillende kleuren en hang ze niet al te netjes op. Kijk ook of je kunt variëren met kleine en grote lijstjes. Voor de afwisseling kun je af en toe een spiegeltje ertussen hangen.

Magneetwand

Verf de muur waar je je foto’s op wilt hebben met magneetverf. Meestal zijn er een paar lagen nodig om de muur magnetisch genoeg te maken. Met magneetjes kun je dan de foto’s aan de muur plakken. Magneetverf heb je in meerdere kleuren en is verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten en verfwinkels.

Prikbord

Voor deze manier moet je een beetje handig zijn, maar dan heb je ook wat. Koop dik kurkbord en een plaat MDF in de maat die je wilt hebben. Dit je is prikbord. Verf het bord in een kleur die bij je interieur past en schroef het vast. In plaats van verf kun je ook een mooie stof erop vastlijmen. Met punaises en prikkertjes kun je nu je foto’s op het bord prikken. Het voordeel van een prikbord is dat je de foto’s makkelijk erop prikt en dat je het hele bord ook makkelijk kunt verplaatsen.

Plastic fotohouder

Als je geen zin hebt om veel tijd te besteden, kun je nog gaan voor deze makkelijke oplossing. Er bestaan namelijk plastic fotohouders die je op de muur kunt hangen, waar je de foto’s gewoon in kunt schuiven. Je hebt ze in verschillende kleuren en maten. Het enige wat je dan hoeft te doen is de houder op te hangen met twee schroeven en de foto’s die je wilt erin te schuiven. Ook wisselen gaat snel met deze manier. Nadeel is wel dat je een stuk plastic aan de muur hebt, dit moet wel passen binnen je interieur.