Top
  >  Lifestyle   >  8 manieren om gelukkiger te worden


We hebben er allemaal wel eens last van, je bent in een zeurderige bui en je zit niet lekker in je vel. Toch bestaan er verschillende manieren om gelukkiger te worden.

Het is weer zo ver, je stapt uit bed en voelt je ellendig. Voor jou kan de dag dan ook niet snel genoeg voorbij zijn en je bent overal even klaar mee. Toch kun je beter niet bij de pakken neer zitten, want het leven is al zo kort. Omdat dipjes vaak voorkomen bij vrouwen en het best vervelend effect kan hebben op je humeur, staan hier 8 manieren om gelukkiger te worden en om zo weer een lach op je gezicht te toveren.

Gezondheid

Het eeuwige cliché is wel dat een gezonde levensstijl belangrijk is. Toch kun je dit advies maar beter wel opvolgen, je gezondheid bepaalt namelijk het aantal endorfine in je lichaam en dit zorgt er voor dat je jezelf goed voelt. Je hoeft natuurlijk niet als een bezetene te sporten om dit op peil te houden, maar belangrijk is dat je goed let op je voeding en dat je wel iets aan lichaamsbeweging doet.

Stop met piekeren

Piekeren leidt vaak tot niets behalve stress en maakt je alleen maar ongelukkig. Je kunt het beste proberen het probleem op te lossen of te vergeten. Soms moet je accepteren dat je niet alles in de hand kunt hebben en die gedachte alleen al zorgt soms voor een flinke opluchting.

Maak complimentjes

Probeer eens een andere vrouw een complimentje te geven, bijvoorbeeld over haar glanzende haar of mooie jas. Je bezorgt haar en jezelf een goede dag. Probeer het natuurlijk wel te menen, anders kun je het maar beter laten.

Zing

Ga op zoek naar de nummers van je favoriete artiest en zet deze, mits het hele zielige nummers zijn, keihard aan en zing lekker mee. Zingen zorgt er namelijk voor dat chemische stoffen in je lichaam vrijkomen waardoor je gelukkiger bent, daarnaast verbrand je ook nog eens calorieën.

Huisdier

Het zorgen voor een huisdier geeft bij veel vrouwen aanleiding tot moeder gevoelens. Daarnaast heb je een maatje om tegen te praten wanneer je alleen bent. Een huisdier houdt je bezig en zorgt dat je negatieve gedachten even op zij kunt schuiven.

Wees duidelijk

Nee kunnen zeggen, is een veel voorkomend probleem bij vrouwen. Maar waarom zou je iets gaan doen waar je totaal geen zin in hebt? Niemand wordt daar gelukkig van. Zeg dus nee tegen dingen die je echt niet wilt en ga vooral doen waar je wel plezier in hebt.

Maak foto’s

Foto’s zorgen ervoor dat onze hersenen terug denken aan het moment. Deze terugkeer zorgt voor dezelfde ervaring en het gelukkige gevoel. Zorg dan ook voor een handige en herkenbare plek in huis waar je de foto’s bewaart.

Koop een cadeau

Jezelf verwennen vergeten we nogal vaak. Koop een bosje bloemen of een doos met lekkere chocolade, gewoon omdat je geweldig bent. Niets is leuker dan jezelf verblijden met iets waar je dol op bent!