Top
  >  Lifestyle   >  Manieren om stress op werk te verminderen


Een drukke baan kan soms zwaar zijn. Hier vind je 10 manieren waarmee je in een korte tijd stress op werk kunt verminderen.

Soms kan een werkdag erg stressvol zijn en dan is het niet onverstandig om even een momentje voor jezelf te nemen. Met deze simpele tips kun je in korte tijd snel en gemakkelijk afrekenen met stress op je werk.

Haal even diep adem

De allersimpelste tip om stress te verminderen is door gewoon even diep adem te halen. Het zal je verrassen hoe goed je jezelf kunt voelen na dit momentje. Haal diep en adem en blaas de lucht langzaam uit.

Sta even op

Door gewoon eventjes op te staan uit je stoel zal je stressniveau een stuk dalen. Naast stress zul je hier ook minder vermoeid van raken, omdat je even opstaat uit de houding waar je hoogstwaarschijnlijk al heel de dag in zit. Sta op, loop een stukje of haal wat te drinken.

Grapje

Een perfect middel tegen stress is om gewoonweg even goed te lachen. Maak tijdens een vervelende situatie een grapje om er zo een positieve draai aan te geven of zorg dat iemand jou wat grappigs verteld wanneer je even in de stress zit.

Kijk een grappig filmpje

Geen lolbroek in de buurt om je aan het lachen te maken? Verzet je gedachten dan door op internet even een leuk filmpje te kijken. Die paar minuten ontspanning zullen je goed doen.

Help iemand

Er is altijd wel iemand die jouw hulp kan gebruiken, hoe klein het ook is. Raap de pen op van degene die deze laat vallen, zet een kopje thee voor iemand of probeer mee te denken over een moeilijk vraagstuk. Door even niet achter je bureau te zitten en een goede daad te doen zul je daarna met een frisse kijk weer aan je werk kunnen beginnen.

Eet iets lekkers

Trakteer jezelf op iets wat je erg lekker vind om te eten. Neem een momentje om het eten rustig op te eten en geniet ervan, wees bewust van wat je proeft en geniet! Een geheime snoepvoorraad in je bureau is daarom nog niet eens een slecht idee.

Stretch

Simpel en snel, maar o zo effectief. Hef je armen boven je hoofd, haal diep adem en stretch je lichaam eventjes. Grote kans dat je hierna een fijne energie boost hebt en weer met je volledige aandacht je op het werk kunt richten.

Doe rustig aan

Een andere tip die eigenlijk altijd geldt, doe rustig aan. Neem niet teveel hooi op je vork of neem een rustig momentje voor jezelf. Daarnaast is het helemaal niet zwak om zo af en toe iemand om hulp te vragen of wat werk uit handen te geven.

Doe je schoenen uit

Dit is misschien niet de meest voor de hand liggende maar kan wel erg fijn zijn. Door even je knellende pumps onder je bureau uit doen en je voeten vrij te bewegen of ze te masseren zul je er daarna weer tegen aan kunnen.

Opgeruimd

Ook deze tip zal bij de meesten wel bekend zijn, helaas leeft niet iedereen hem na. Door aan een opgeruimd bureau te werken en verder al je zaken ook op orde te hebben zal je minder snel in de stress raken. Ruim eens in de zoveel tijd je bureau eens op en maak elke dag een to do lijstje, zo heb je een duidelijk overzicht van wat je moet doen.